Diana és Károly kapcsolata nem volt felhőtlen, ezt már rég tudjuk. A hercegnő emellett, vagy éppen ezért bulimiával és depresszióval is küzdött, ami a válás után sem múlt el hirtelen. Attól rettegett, hogy mindenért őt hibáztatják majd, és elveszik tőle a gyermekeit.

Dianának és Károlynak talán sosem szabadott volna összeházasodniuk, hiszen egyikük sem volt boldog a kapcsolatukban már az első perctől fogva. Károly mindig is Kamillát szerette, amit Diana pontosan tudott. Két gyermekük születése sem hozta össze a királyi párt, a hercegnő pedig egyre súlyosabb depresszióba csúszott, ráadásul bulimiával is küzdött. A válás számukra áldás volt, de Diana nagyon félt a következményektől.

Diana hercegnő rettegett, hogy elveszíti gyermekeitForrás: Wikipédia

Maga a  válás is megrémítette, ugyanakkor annyi szörnyűségen ment át a házassága alatt, hogy nagyon vágyott is rá. Szerette volna megosztani a szenvedéseit, de nem tehette. Attól rettegett ugyanis, hogy a válás után mindenért őt fogják okolni - főleg, ha beszél -, és elveszik tőle Vilmost és Harryt. El akarta mondani a világnak, hogy milyen borzalmas dolgokon ment keresztül, de aggódott, hogy őt hibáztatják majd és félre állítják. És attól, hogy elveszíti az anyai szerepét" - mondta a People-nek James Colthurst, a hercegnő egykori bizalmasa.