Antiszemita üzeneteket kapnak a veronai baleset gyászolói

Forrás: AFP/Attila Kisbenedek -
halál veronai buszbaleset pedofil
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tovább folytatódik a veronai buszbaleset gyászolóinak zaklatása: újabb megdöbbentő üzeneteket kapnak. 

Áprilisban már írtunk arról, hogy az egyébként is feldolgozhatatlan események súlyát csak nehezíti egy ismeretlen, aki zaklató üzenetekkel bombázza a gyászoló szülőket.

"Az ismeretlen, álprofilról küldött üzenetek bántó, olykor halálos fenyegetések. Többen kaptunk ilyen szörnyűséget: úgy beszélnek a balesetben elhunyt gyerekekről, mintha megérdemelték volna a »pokol tüzét«" - mondta korábban egy érintett személy.

Szinyei Merse Pál Gimnázium Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

A vérlázító üzeneteket küldő 21 éves férfit már elfogták, ám most újabb zaklatások kerültek napvilágra. Mint kiderült, most egy másik elkövetővel állnak szemben, aki antiszemita sorokkal bombázza a gyászoló családokat.

"Múlt héten kapott egy üzenetet tőle a férjem. Viszont őt nem olyan egyszerű beazonosítani, ugyanis ahogy elküldi a mocskolódásait, inaktiválja magát. Sem visszaírni nem tudunk neki, sem az adatlapját megnyitni. Csak úgy lehetne megtalálni, ha valaki éjjel-nappal ott ül a Facebook előtt és várja a gyalázkodó üzenetet. Ez kitől várható el?" - mesélte a Borsnak Szilvia, akinek a kisfia szintén a baleset áldozata lett. Az ügyben a rendőrség nyomoz, úgy tudjuk gyanusított is van.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.