Veronai buszbaleset: az áldozatok hozzátartozóinak tízmilliós kártérítés járhat

Forrás: AFP/Handout -
kártérítés hozzátartozó veronai buszbaleset
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mint ismeretes, a veronai buszbalesetben 16 ember vesztette életét. Lapinformációk szerint az áldozatok hozzátartozói akár több tízmilliós kártérítést is kaphatnak, ha az olasz jog alapján perelnek.

A tragikus veronai buszbaleset január 20-án történt, 16 ember vesztette életét és többen megsérültek. Az áldozatok hozzátartozói kártérítést kaphatnak, ez az összeg akár százezer eurós, forintra átszámítva több tízmilliós is lehet,

ha az olasz jog szerint perelnek.

Az áldozatok hozzátartozói akár több tízmilliót is kaphatnak Forrás: AFP/Handout

A baleset ugyanis ott történt, ezért kérhetik a perre menő hozzátartozók, hogy az olasz jogot vegyék figyelembe, amikor elbírálják az ügyüket. Ezzel az igényükkel a magyar bíróságon is élhetnek. Kovács Kázmér ügyvéd azt mondta a Magyar Hírlapnak, hogy ha az olasz jog alapján érvényesítik igényüket, akkor többször annyi pénzt kaphatnak, mint amennyit a magyar jog alapján a magyar biztosítók fizetnének - tájékoztat az MTI.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.