Maró savba ült a 31-es BKV-buszon egy nő, azóta gennyes seb borítja a lábát. Ülni és aludni sem tud a fájdalomtól, perre készül. 

Hazafelé tartott a 31-es busszal egy budapesti nő, gyanútlanul foglalt helyet egy üres ülésen. Nem sokkal később azonban égető érzést érzett a lábán, azonnal felpattant. Megvizsgálta a ülést és egyértelmű volt, hogy a szék nedves, a nő úgy véli, valamilyen maró anyaggal önthették le. A nő lábán égési nyomok keletkeztek, azóta is olyan fájdalmakkal küzd, hogy sem aludni, sem ülni nem tud.

A 31-es buszon érte baleset a nőtForrás: Tények

Egy hét után is gennyes seb borítja a nő combját, aki perelni készül, mert a fájdalmai miatt munkahelyéről is kimarad. Történetét a BKV-Figyelőnek küldte el, a Tények stábja pedig egy ügyvédet kérdezett meg arról, mi ilyenkor a teendő, mert állítólag egy másik utas is hasonlót tapasztalt egy másik BKV-járművön, számára mentőt hívott a sofőr. Nagyon fontos, hogy mikor került a sav az ülésre. Ellenőrizhette-e például az autóbusz vezetője, vagy a garázsból elindulva a cég, hogy ott van a sav a széken, vagy később került rá. Ezt fel kell deríteni" - árulta el az ügyvéd. Megkeresték természetesen a vállalatot is az üggyel kapcsolatban, azt mondták, zajlik a BKV érintettségének a vizsgálata.

A Life.hu is megeresete a BKV Zrt.-t, az üggyel kapcsolatban, válaszukat változtatás nélkül közöljük. "A megkeresésben említett bejelentés megérkezett a BKV Zrt.-hez, a bejelentővel felvettük a kapcsolatot. Jelenleg az ügy, illetve a BKV Zrt. érintettségének vizsgálata folyamatban van.

A bejelentésben megadott időpont alapján szóba jöhető autóbusz vizsgálata megtörtént, ennek során az üléseken esetleges idegen anyagnak semmi nyomát nem találták, az eset dátuma óta pedig üléstisztítás nem volt a járművön. A nyilvántartás alapján a jármű aznap is egész nap, illetve az utaspanaszban említett esetet követő napokon is forgalomban volt, az autóbuszt vezető járművezető elmondása szerint azonban senki sem jelzett az utasok részéről semmilyen problémát" - írta a BKV Sajtóosztálya.