A poloskák idén sem kímélik hazánkat, hamarosan érkezik a hatalmas invázió, ami ellen csak nehezen lehet védekezni. Bálint gazda elmondta, mit tehetünk.

A poloskák lassan minden évben elárasztják hazánkat, ezúttal sem ússzuk meg. A bogarak rengeteg kárt okoznak szerte a világon, főként a növénytermesztők szenvedik meg a károkozók támadását, de az otthonokban is sok kellemetlenséget okozhatnak főleg a hűvösebb időszakban, ugyanis akkor menekülnek be a meleg lakásokba. 

A poloskák egyre többen vannakForrás: Wikipedia/Yerpo

"Ha helyenként már most érzékelni véljük a jelentősebb egyedszámot, az azt jelentheti, hogy bizonyos fertőzött körzetekben ősszel még nagyobb invázióra számíthatunk, mivel valószínűleg megnőtt a poloskafaj helyi népessége" - mondta a 24.hu-nak Dr. Vétek Gábor. Bálint gazda szerint nehéz védekezni a poloskák ellen, egyelőre csak a gazdáknak van megfelelő eszköz a kezükben: rovarölő szerrel permetezhetik növényeiket. "Ezek egyelőre hatásosak, de nem tudjuk, jövőre is működnek-e, mert ezek a szívós állatok akár ellenállóvá is válhatnak. A lakásban egyszerűen össze kell fogdosni és elpusztítani, például elégetni a kandallóban. Félni nem kell tőlük, nem csípnek, csak épp büdösek" - mondta a Blikknek.