B. Roland egész nap drogozott és alkoholt ivott, mielőtt a vízaknába dobta volna a 17 éves borsodnádasdi K. Csengét.

A Blikk információja szerint B. Roland részleges beismerő vallomást tett, azt azonban tagadja, hogy megölte volna a lányt.

"A szökés, elrejtőzés és az eljárás meghiúsításának veszélye miatt az ügyészség kezdeményezte a emberöléssel gyanúsított férfi előzetes letartóztatását" - mondta a lapnak Martossy György főügyészhelyettes.

Szombat este Roland és Csenge egy erdős területen találkoztak és beszélgetni kezdtek. Még tisztázatlan, hogy hogyan került a 17 éves lány öntudatlan állapotba. A kőművesnek tanuló Roland a lány testét fejjel lefelé egy vízzel teli aknában eresztette. Csenge halálát fulladás okozta.

Borsodnádasdi gyilkosság: az elkövető a templom melletti aknába eresztette K. Csenge testétFotó: Csudai Sándor - Origo

"Rettentő veszélyes kombináció a herbálos cigaretta és az alkohol. A herbálról ugye azt sem tudjuk pontosan, mi van benne, a szesz pedig minden esetben elmélyíti és meghosszabbítja azt az állapotot, amiben éppen van a fogyasztó. A két szer hatása együtt teljesen kiszámíthatatlan, az eszméletvesztéstől a hisztérikus jókedven át a teljes tudatmódosulásig minden elképzelhető" - mondta a Blikknek dr. Funk Sándor addiktológus.

Azt a szakértői vizsgálatok tudják majd tisztázni, hogy az áldozat és elkövető mennyi és milye szert fogyasztott. Csenge egyik közeli barátnője azonban azt állítja, hogy a lány biztosan nem szabad akaratából fogyaztott tudatmódosító szereket, hiszen pontosan tudta, mit okoz a drog és az alkohol. A barátnő inkább azt tartja elképzelhetőnek, hogy az italába csempésztek valamit.

Kiderült azonban, hogy B. Roland nem sokkal a tragédia előtt szakított szerelmével. Egy barát úgy nyilatkozott a lapnak, hogy Roland sokáig normális életet élt, aztán elkezdett tiltott szereket használni. A barátnője is ezért szakított vele.

A gyanúsított ügyvédje nem akart az üggyel kapcsolatban nyilatkozni.