Sztárok, akikről nem is tudtad, hogy már nem élnek

sztárok sors
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A siker, a pénz és a csillogás nem csak pozitívumokat hordoz magában. Vannak olyan sztárok, akiknek nem lett volna szabad híressé válniuk. 

A média világa egy kétélű dolog. Hiszen aki ügyes és tehetséges abban, amit csinál, az némi szerencsével pillanatok alatt felkapott színész lehet. Elég egyetlen jól eltalált szerep, és felfigyelhetnek rá az igazán befolyásos emberek, akik karriert, pénzt és csillogást tudnak adni a tehetségért cserébe. Ám vannak olyan karakterek, akik nem képesek feldolgozni és helyén kezelni a hirtelen jött sikert, és ahelyett, hogy előnyt kovácsolnának a helyzetből, tönkreteszik az életüket.

Dana Hill

Az 1964-es születésű színésznőt nagyon hamar felfedezték. Olyan produkcióban kapott szerepet, mint a National Lampoon's European Vacation, a Shoot the Moon, a Fletch vagy a Cross Creek. Első komoly szerepét 1981-ben kapta meg, nagy lehetőséget láttak benne.

Dana Hill Chevy Chase és Beverly D'Angelo oldalán az Európai vakációban Forrás: Warner Bros.

Ám sajnos nem tudott megbirkózni a hírnévvel és a rivaldafénnyel, ezért 1996-ban, mindössze 32 évesen életét vesztette. Sajnos a sok stressz miatt cukorbeteg lett, és emiatt hunyt el.

Corey Haim

Szintén a 80-as években vált híressé, főleg a tinik körében volt komoly rajongótábora, hiszen 13 éves korától kezdve képernyőn volt. A legfontosabb filmjei közé tartozott a Ferris Bueller's Day Off és a Pretty in Pink, de még több tucat produkcióban láthatták a rajongók.

Corey Haim legfontosabb filmjei közé tartozott a Ferris Bueller's Day Off és a Pretty in Pink Forrás: Getty Images

Sajnos ő is fiatalon, 38 évesen hunyt el. A hivatalos verzió szerint tüdőgyulladásban, ám többen, több forrásból is állítják, hogy valójában túladagolt gyógyszer okozta a szőke, kék szemű híresség halálát.

Jonathan Brandis

Jonathan 6 éves volt, mikor megkapta Kevin Buchanan szerepét a One Life to Live sorozatban. 9 évesen már Los Angelesben élt a családjával, ahol különféle sorozatok vendégszereplője volt. 14 évesen kapta meg az első komolyabb szerepét: a Végtelen történet 2-ben alakította Bastian Balthazar Buxot.

Jonathan Brandis 9 évesen már Los Angelesben élt a családjával, ahol különféle sorozatok vendégszereplője volt Forrás: themoviedb.org

Ám 2003-ban, 27 évesen öngyilkosságot kísérelt meg. Egy barátja találta meg, de akkor még életben volt. Mentőt hívott hozzá, és a Cedars Sinai Medical Centerbe szállították, de sajnos nem sokkal később belehalt a sérüléseibe.

Dana Platón

A szintén 1964-es születésű színésznő is nagyon fiatalon kapta meg élete legsikeresebb szerepét. 1978-ban került be a Diff'rent Strokes című, sikeres amerikai sorozatba, amelyben 8 éven keresztül szerepelt.

Dana Platón 1978-ban került be a Diff'rent Strokes című, sikeres amerikai sorozatba Forrás: NBC Universal Inc.

A törékeny, meleg mosolyú szőkeséget mindenki imádta, de főleg a fiatal fiúk omladoztak tőle. A sorozat alatt a High School U.S.A.-ben is szerepelt, a sorozatból való kilépést követően pedig a Bikini Beach Race-ben láthattuk. Ő 35 évesen halt meg, Válium- és Lortab-túladagolás következtében.

Skye McCole Bartusiak

Nem kell sokat hozzátenni: ő játszotta Mel Gibson lányát a Hazafi című filmben. Ezt követően egyértelmű volt, hogy ennek a lánynak helye van a színészek világában. A nagy berobbanás előtt Az évszázad vihara című sorozatban láthattuk.

Skye McCole Bartusiak játszotta Mel Gibson lányát a Hazafi című filmben Forrás: Getty Images

Sajnos neki is túl sok volt a kirobbanó siker, sokat stresszelt és szorongott, megfelelési kényszertől szenvedett. 2014-ben Skye szerelme bukkant rá a lány holttestére, akihez azonnal mentőt hívtak. 45 percig próbálták újraéleszteni. Az édesanyja szerint sem alkoholt, sem drogot nem fogyasztott soha, ám mégis gyógyszereket találtak a szervezetében. A hivatalos álláspont szerint véletlen túladagolás miatt hunyt el.

5 világhírű sztár rejtélyes halálesete

Mikor egy igazán nagy sztár veszíti életét, elkerülhetetlen, hogy ne alakuljon ki egy-egy összeesküvés-elmélet a halálával kapcsolatban, még akkor is, ha pontosan tudjuk, hogy miért hunyt el az illető. Íme öt sztár, akik őrült elméletek áldozataivá váltak. Olvass tovább itt...

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.