Ő volt a jemeni szenvedés arca: Saleem egy évvel ezelőtt csontsoványan, az éhhalál küszöbén vált ismertté, de nagy változáson esett át azóta. Így néz ki most a kisfiú, akinek állapota milliókat döbbentett meg.

A polgárháború sújtotta Jemenben rengeteg gyerek éhezik, mindennap egy küzdelem számukra, és nem tudhatják, hogy mikor lesz végre vége a szenvedéseiknek. Egy évvel ezelőtt Jemen szenvedéseinek arca egy kisfiú lett, Saleem, akinek a képe bejárta az internetet, és mindenkit megdöbbentett.

Saleem borzalmasan vékony volt, pedig a felvételek elkészültekor már 7 éves volt!Forrás: BBC

Saleem ugyanis csontsovány volt, az éhhalál küszöbén állt akkor, amikor a felvételek készültek, ő mégis szerencsésnek mondhatja magát. Egy segélyszervezet ugyanis felkarolta őt, de az éhezéssel eltelt napok nem múltak el nyomtalanul.

Saleem az éhhalál küszöbén voltForrás: BBC

A kisfiú agykárosodást szenvedett, és most is nagyon lassan fejlődik. Nagy változáson esett át azóta, de rajta kívül 2 millió gyermek éhezik, akiknek szintén segítségre lenne szükségük. Saleem sokkal jobban néz ki, de helyzetük nem lett sokkal jobb: az étel megszerzése még ma is nagy kihívás a családjának, többnyire csak kenyéren és teán élnek, ha találnak.

Így néz ki most SaleemForrás: BBC

A legtöbb szülő pedig nem tehet mást, mint reménykedik, hogy a gyermekük túléli ezt a megpróbáltatásokkal és szenvedésekkel teli időszakot - közölte a BBC.