Belle Gibson azt állította, hogy agydaganatot találtak nála, ám ő orvosi beavatkozás nélkül gyógyította meg magát. 

Belle Gibson bátor húzással azt híresztelte, hogy agydaganatot diagnosztizáltak nála, ami ráadásul nem műthető. Emellett pedig stroke-ot is kapott, valamint szívleállása is volt. Ezek sajnos bárkivel megtörténhetnek, így senkinek sem szúrtak szemet. 

Az érdekesség azonban az, hogy állítása szerint orvosi segítség nélkül gyógyult meg. Sajátos étrendet folytatott, amelyben kerülte a tejtermékek, a kávé és a glutén fogyasztását. A hazugságnak köszönhetően hatalmas népszerűségre tett szert, így egyre nagyobb példányszámban fogyott Az egészséges éléskamra című könyve, sőt, az ehhez tartozó telefonos applikáció is csúcsokat döntött. 

Belle Gibson Valóban csak az étrenden múlik a rák? dr. lifeForrás: The Australian Women's Weekly

2015-ben derült ki, az Australian Women's Weekly egyik újságírójának köszönhetően, hogy az állításai közül semmi sem volt igaz. Nem sokkal ezután Belle is elismerte az újságnak, hogy hazudott, éppen ezért az ausztrál fogyasztóvédelmi hatóság pert indított ellene.

Figyelembe véve a Gibsonhoz befolyó összegek, illetve az emberek tömeges megtévesztésének mértékét, 410 ezer dollár, azaz 85 millió forint pénzbírság megfizetésére kötelezték - írta meg a TheGuardian