Büntetés várhat az engedély nélkül praktizáló plasztikai sebészre

Forrás: BSIP/AMELIE-BENOIST / BSIP/Amelie-Benoist -
büntetés plasztikai sebész
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szépészeti beavatkozást végzett egy sebész Somogy megyében érvényes dokumentumok nélkül. A NAV nyomozást rendelt el.

A legtöbb esetben, amikor büntetőeljárásra kerül a sor, az orvosok nem rendelkeznek megfelelő végzettséggel, vagy dokumentummal. A somogyi eset azért érdekes, mert a klinika, ami korábban sikeresen működött egy idő után fizetésképtelenné vált, így felszámolás alá került.

3 hónapig műtött engedély nélkül a plasztikai sebész (a kép illusztráció) Forrás: BSIP/AMELIE-BENOIST / BSIP/Amelie-Benoist

A korábbi eredményeket figyelembe véve viszont hagyták továbbműködni. Miután a hatóság reménytelennek látta az intézmény jövőjét, felfüggesztette működését, és a tisztiorvos visszavonta a cég engedélyét. A plasztikai sebész ilyen rendezetlen körülmények között, engedélyek nélkül dolgozott tovább, és bevételéről egyáltalán nem számolt be. Kivizsgálás indult az ügyben - írta meg az infoesztergom.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.