Eszenyi Enikő levelet küldött a Vígszínház bérleteseinek a Maton Lászlót ért vádakról kialakult álláspontjáról. Leszögezte, hogy ő nem értesült igazgatóként soha ilyesmiről, ám Fáy Miklós szerint igenis tudott az esetekről Eszenyi Enikő. Erre a vádra a Vígszínház jogi képviselője reagált. 

A Vígszínház egykori főrendezőjét komoly vádak érték: nyolc nő is azt állítja, hogy zaklatta őket Marton László. Színháza közleményt adott ki az eset után, Eszenyi Enikő pedig személyes hangvételű levelet írt a színház bérleteseinek. Leszögezte, hogy a Vígszínházban töltött évei alatt ő nem értesült soha ilyesmiről, ám Fáy Miklós kritikus szerint ez nem igaz.

Eszenyi Enikőt vádolják, a színház jogi képviselője reagáltForrás: MTI/Honéczy Barnabás

Az iró azzal vádolja Eszenyi Enikőt, hogy igenis tudott Marton László dolgairól. "Sajna van közös ismerősünk, akivel beszéltek erről, mármint hogy a főrendező úr zaklatja a színésznőket. Emlékeim szerint Eszenyi Enikő akkor azt mondta, hogy ő maga a kivétel, akit Marton nem környékezett meg" - írta Fáy Miklós, erre a vádra röviden, de reagált a színház jogi képviselője a Blikk megkeresésére. Ez mindent alulmúl" - mindössze ennyit mondott Bánáti János, a Vígszínház jogi képviselője, a Magyar Ügyvédi Kamara elnöke.