Kerényi Mikós Gábort felmentette a munkavégzés alól az Operettszínház, miután zaklatási botrányba került. Az egyik áldozat névvel és arccal is vállalta a vele történteket, az ügyben a színház vizsgálatot folytat, az egykori művészeti vezető pedig interjút adott az esettel kapcsolatban: azt mondta, a művész szabadsággal élt, mindent a tehetségek fejlesztése érdekében tett.

Marton László után újabb színházi szakembert vádoltak zaklatással, először név nélkül. Miután azonban az első áldozat, Maros Ákos vállalta az arcát és történetét, a színházi igazgatót is megnevezték. Kerényi Miklós Gábort azonnali hatállyal felmentette a munkavégzés alól az Operettszínház, az egykori művészeti igazgató aHVG-nek nyilatkozott a körülötte kialakult botránnyal kapcsolatban.

Kerényi Miklós Gábor megszólalt a körülötte kialakult botrányrólForrás: TV2

Maros Ákos azt állítja, hogy a rendező elfenekelte őt, erre az esetre azonban Kerényi Miklós Gábor másként emlékszik, ahogy azt már korábban is elmondta. Szerinte két felnőtt ember tette, amit tett, szabad akaratukból. Azt viszont határozottan tagadja, hogy egy 13 éves gyerekkel is hasonlóan járt volna el évekkel ezelőtt.
„Ezek mesék. Az életem során rengeteg mindent tettem, amelyek egy lépésre vannak a megengedhetőtől innen. A művészi szabadsággal éltem a tehetségek fejlesztése érdekében. Azt sajnálom, ha ezekre valaki torzítva emlékszik" – mondta Kerényi Miklós Gábor. A lap újra feltette a kérdést, hogy előfordult-e vállfás fenekelés, és vetkőztetésre utasítás, de a rendező nem emlékszik ilyen eseményre. „Ezt nem tudom megmondani. Ha valaki torzítva emlékezik, a történteket úgy adja elő, ahogy azok nem zajlottak, és a körülményeket kihagyja, akkor kiragadja azt két ember közös cselekedetéből. Még egyszer elmondom: bocsánatot kérek attól, aki úgy érzi, benne lelki sérülést okoztam. Én azt hiszem, hogy ilyet soha sem tettem. A megszólaló úr sem mondja, hogy az esemény számára pillanatnyi lelki gyötrődést is okozott volna" – mondta KERO, de készséggel kérne bocsánatot azoktól, akiket megbántott. „Azokat a másokat én nagyon szívesen megismerném, és térden állva kérnék bocsánatot. Az viszont biztos, hogy a körülményekben és a célokban rosszindulat, szexuális zaklatás, gonoszság, kihasználás biztos nem volt" – árulta el a rendező, aki leszögezte, hogy ami Ákossal történt az egy játék volt kettejük között, és csak segíteni próbált Ákosnak, mint egy báty. Azt pedig határozottan elutasítja, hogy felszólította volna Maros Ákost a nadrágja letolására. „Ebben vita van köztünk. Állítom, hogy én nem szólítottam erre föl. Ő ebbe a játékba belement, és még arról is beszélt, mennyivel erősebb volt fizikálisan, mint én" – mondta a rendező, aki azt is megindokolta, miért ment nyugdíjba: mentesíteni akarta az Operettszínházat a történet súlya alól, és azért várt vele, mert remélte, hogy megoldódik magától az ügy. „Abban bíztam, hogy magától kiderül, hogy ezek mögött a történetek mögött nem volt valódi zaklatás, abuzálás, szexuális erőszak" – mondta KERO, aki szerint Kalmár Péter szakmai féltékenység miatt vádolta meg őt azzal, amivel.

Kerényi Miklós Gábor szerint nem lépett át határtForrás: TV2

Az Operettszínház felmentette a munkavégzés alól, Kerényi szerint azonban nem rúgták ki. „Nyugdíjba vonultam, nem tud kirúgni. Ezzel 8 hónap múlva megszűnik a munkaviszonyom. Annyit tehet, hogy felment a munkavégzés alól. De ez nem kirúgás. Kirúgni akkor tudott volna, hogyha nem jelentem be a nyugdíjba vonulásomat, ahhoz viszont valamilyen indok kell. Azt a pert valószínűleg megnyertem volna, hiszen nincs olyan ítélet, amely alapján munkajogilag ki tud rúgni. De nyugdíjba tudok vonulni természetesen" – mondta a rendező, aki azt is elárulta, hogy nem a perelés híve, és azon fog dolgozni, hogy bebizonyítsa, ő a művészet és a tisztaság elkötelezett híve. Azokat a határokat, amiket nem szabad átlépni, azt gondolom, nem léptem át. Ez összemosódott a velem kapcsolatos hírekben, ezen szeretnék javítani. Az életemnek rengeteg olyan része van, ami az ország kultúrája szempontjából fontos. Nem hiszem, hogy bárki is azt kívánja, hogy ne rendezzek többet, ez senkinek nem lenne jó" – zárta a beszélgetést KERO.