Mikonya György ELTE metoo szexuális zaklatás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mikonya György, az ELTE Tanító- és Óvóképző Karának szexuális zaklatással vádolt dékánja az mno.hu-nak nyilatkozott.

Mikonya elmondta, hogy egy személlyel tényleg követett el sérelmet, de azért már nagyon régen bocsánatot kért. Azt, ami az interneten vele kapcsolatban megjelent, szomorúan nézi és szenved a kialakult lincshangulattól. Mindenféle dolgok előkerülnek, de azokhoz semmi köze. Az intézményben folyó vizsgálat során rendsen leírta, hogy mi történt, a lelkiismerete pedig viszonylag tiszta.

"Egy személlyel szemben követtem el sérelmet, és tőle már nagyon régen bocsánatot kértem. (...) Az én lelkiismeretem viszonylag tiszta. Vétkes vagyok, ezt elismertem, elnézést is kértem, mással pedig nincs vétkem" - mondta a lapnak.

Mikonya György nem tudja, hogy mihez fog kezdeni, a pályája véglegesen megtört, azt mondja, nem valószínű, hogy bárhol el tud még helyezkedni.

Az ELTE szerdán adott ki közleményt, hogy a központi etikai bizottság vizsgálatot folytat egy oktatóval szemben. Ellene a panaszt egy adminisztratív munkakörben dolgozó munkatárs tette. Később az egyetem megnevezte Mikonya Györgyöt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.