Több mint 10 éve nyomoz a rendőrség Madeleine McCann után, bármilyen eredmény nélkül. Folyamatosan kutatják azokat az embereket, akik tudhatnak valamit a kislányról, mindhiába. Egy titokzatos lila ruhás nő után is nyomoznak, aki állítólag a gyerek eltűnésekor az apartman körül ólálkodott. Sikerült megnevezni az illetőt, de Luisa Todorov ragaszkodik ahhoz, hogy nem ő volt a tettes.

Madeleine McCann szülei sosem adják fel a reményt, hogy egyszer megtalálhatják kislányukat, aki portugáliai nyaralásuk alatt tűnt el az apartmanukból, mialatt ők a barátaikkal vacsoráztak. Az elmúlt években számos teóriát állítottak fel azzal kapcsolatban, hogy mi történhetett a kislánnyal, volt olyan szemtanú, aki egy titokzatos lila ruhás nőt gyanúsított, akit látott az apartman körül ólálkodni Madeleine eltűnésének idején.

Madeleine McCann-ügy: kulcsfontosságúnak találják a lila ruhás nőtForrás: Getty Images

Heriberto Janosch Gonzalez kriminológus nemrég meg is nevezte a titokzatos hölgyet, azt állítva, hogy Luisa Todorov az. A nő akkoriban abban az apartmanban dolgozott, ahogy a férje is. Az nyomozás kezdeti szakaszában tanúként ki is hallgatták őket, de azóta nem történt semmi. Hiába nevezték meg azonban őt, Luisa ragaszkodik ahhoz, hogy nem ő a lila ruhás nő. „Fogalmam sincs egyetlen lila ruhás nőről sem. Nem én voltam. Nagyon régen már beszéltem a rendőrséggel a Madeleine-ügyről. De nem igazán akarok újra beszélni, mert rossz emlékeket idéz fel. Senki nem tudja, hogy mi történt vele. Ha a rendőrség beszélni akar velem, rendben, de nem tudok semmit" – mondta a nő a Mirrornak.