Ambrus Attila többször is megpróbált megszökni, amíg börtönben volt, de rájött, hogy változtatnia kell. Apja miatt döntött úgy, hogy ez nem mehet így tovább.

A Viszkis életéről film készült, Ambrus Attila pedig jelenleg egy tévéműsorban szerepel. Sikeresen visszailleszkedett a társadalomba miután kiengedték a börtönből, ahol 13 évet ült. Ha azonban egy csapás nem változtatta volna meg, lehet, hogy még ma is a rács mögött volna. 

Ambrus Attila apja miatt változott megForrás: Ambrus Attila Facebook oldala

"Az újságból tudtam meg, hogy édesapám meghalt, és éppen akkor ítéltek 17 évre. Apám már kilencéves koromban azt mondta, hogy a börtönben fogok elrohadni, és ez az emlék a halálakor annyira mellbe vágott, hogy be akartam bizonyítani: nem neki lesz igaza. Mivel nem hiszek a túlvilágban, már nem tudom elmondani neki, hogy nem feltétlenül volt igaza. Viszont ő látta már akkor is, hogy nagyon rossz úton haladok, és börtön lesz a vége annak, amit csinálok. Sajnos úgy kellett meghalnia, hogy neki lett igaza, és ez egy apa-fia kapcsolatban nagyon komoly lelki törést jelent. Ez akkor nagyon csúnyán megviselt. Abban az időszakban többször próbáltam megszökni a sátoraljaújhelyi börtönből, de onnantól kezdve rájöttem, hogy nem sok esélyem van, és ha nem kezdek magammal valamit, akkor valóban a börtönben rohadok meg" - mondta a Borsnak Ambrus, aki azóta tényleg nagyon sokat változott. "Több katartikus élményem is volt, amelynek köszönhetően már másképp látom a világot, és már nem elvenni akarok a társadalomtól, hanem valamit visszaadni, értéket teremteni" - árulta el Attila, aki nemrég a celebeket osztotta ki.