20 éve nincs meg a tettes: kislánya gyilkosának üzent a gyulai édesanya

gyilkosság Gyula évforduló gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Húsz évvel ezelőtt tűnt el Gyuláról a hét és fél éves Niki, akinek maradványait pár év múlva találták meg. A gyilkos azóta sem került elő, a megtört édesanya a szörnyű évforduló kapcsán adott nyilatkozatot.

A hét és fél esztendős Niki húsz évvel ezelőtt iskola után néptáncórára ment, ám onnan már soha nem tért haza. Sokáig keresték a gyermeket, arcát még plakátotokon és tejesdobozokon is feltűntették, míg végül évekkel később egy gyulai csatornában megtalálták a maradványait. A gyilkos azóta sem került elő, a gyászoló édesanya, Szilágyi Edit most gyermeke eltűnésének évfordulóján a Ripostnak adott nyilatkozatot.

Szeretném tudni, hogy ki, és mit tett Nikivel. Biztos vagyok benne, hogy szörnyű lesz szembesülni az gazsággal, de akkor is tudnom kell! Fogalmam sincs, hogy él-e még az elkövető, de ha igen, akkor meg kell akadályozni, hogy megint ilyen szörnyűséget tegyen. Tartozom annyival Nikinek, hogy megtaláljuk azt az embert, aki ezt művelte vele. A szemébe szeretnék nézni, és meg akarom kérdezni tőle, hogy miért" – mondta a megtört édesanya, aki az évforduló alkalmából emléksétát szervez a városban.

Szilágyi Edit 20 éve gyászolja kislányát Forrás: Thinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.