Nem mindenki a csodás színészi tehetsége miatt került be a sorsfordító filmjébe, pedig hajlamosak vagyunk azt hinni a ma már nagynevű művészekről, hogy már az első válogatójukon lehengerelték a producereket. A valóság azonban teljesen más, apró, olykor bizarr indokok miatt kaptak meg szerepeket a nagy színészek.

Johnny Depp

Johnny DeppForrás: Getty Images

A színész nem éppen tehetségének köszönheti szerepét a Rémálom az Elm utcában című sorozatban, hanem inkább a rendező lányának. Wes Craven ugyanis megmutatta a 14 éves gyerekének, hogy kik jelentkeztek Glen szerepére, és megkérdezte tőle, szerinte ki lenne a legalkalmasabb. A lány pedig egyből Johnny Deppre mutatott!

Peter Mayhew

Peter Mayhew és Harrison FordForrás: Getty Images

Lehet, hogy a színész neve nem tűnik ismerősnek, de az általa megformált karakterrel biztosan mindenki találkozott már. Ő volt ugyanis a Star Wars Csubakkája. A színész még csak nem is színészként dolgozott, hanem egy kórházban, mégis sikerült megkaparintania a szerepet, méghozzá azért, mert hihetetlenül magas: 2 méter 18 centi.


Emma Watson

Emma WatsonForrás: AFP/Angela Weiss

Senki nem tudná elképzelni a Harry Potterbeli Hermione Granger karakterét egy másik színésznővel, de nem is kaphatta volna meg senki Emma Watsonon kívül. Ő ugyanis mindent bevetett azért, hogy a stréber varázslót alakíthassa. Rengetegen jelentkeztek a szerepre, és az egyetlen ok, ami Emma Watson mellett szólt az az, hogy felhívta telefonon J. K. Rowlingot, és sikerült elbűvölnie.

Brad Pitt

Brad PittForrás: Getty Images

Már eléggé híres színész volt Brad Pitt, de hiába: volt ugyanis egy rendező, akinek nagyon szeretett volna bekerülni valamelyik filmjébe addig azonban még nem sikerült. Brad Pitt nem volt szívbajos, fogta magát, és felhívta telefonon a direktort, aki nem volt más, mint Guy Richie. Pitt megígértette vele, hogy a következő alkotásában neki is szán szerepet, és így is lett: megkapta a Blöff főszerepét. 

Danny Trejo

Danny TrejoForrás: AFP/2015 Getty Images/Frederick M. Brown

Fiatalon és felnőttként is rengeteget volt börtönben a színész, ennek nyomát sok tetoválás őrzi. Az utcákon és a fogdákban is volt neve: boxolóként híresült el. Amikor azonban egyszer feletételesen szabadlábra helyezték úgy döntött, változtat az életén: leszokott függőségeiről, és maga is mentorrá vált. Pártfogoltja egy nap felhívta, mert nem bírta tovább a szer vonzását, Danny azonnal odarohant, és hirtelen a Szökevényvonat forgatásán találta magát, az illető ugyanis filmes volt. A tetoválásait meglátva pedig rögtön szerepet ajánlottak neki!