gyilkosság gyilkos kés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Előzetes letartóztatás helyett kiengedték azt a 17 éves fiút, aki nem tudta feldolgozni a szakítást és elvágta barátnője torkát.

A 17 éves W. Dávid néhány nappal ezelőtt brutális módon végezte ki barátnőjét, a 19 éves Fannit. A fiatal férfi nem tudta feldolgozni, hogy egykori párja szakított vele: eleinte fenyegette, majd az ominózus napon kést ragadott és kegyetlen módon elvágta a lány torkát. Majd miután felfogta tettét, elmenekült a helyszínről, öngyilkos akart lenne. Még búcsúlevelet is írt, ám a rendőrök alig nem sokkal a gyilkosság után megtalálták őt.

Elengedték Fanni gyilkosát Forrás: Thinkstock

A fiatal férfi a bíróság előtt felelt tetteiért, ám a fiatal lány családjának és barátainak felháborodására nem zárták börtönbe, házi őrizetbe helyezték.

"Nagyon szomorú ügy ez, több ember élete is tönkrement. Védencem, bár beismerte tettét, a mai napig nem tudja megmagyarázni az okát. Úgy vélem, több orvosszakértőre lesz szükség, hogy az indokot feltárja. Rettenetesen megbánta, amit tett. Bízok abban, hogy védencem nem volt tudatában annak, amit csinál. Szeretném az áldozatok családja felé a részvétem kifejezni" - mondta a fiatal ügyvédje, dr. Hegedűs László a Borsnak.

Az ítélet nem jogerős, az ügyészség fellebbezett. Fanni barátai pedig felháborodtak és nem értik, hogyan engedhetik el a lány gyilkosát.

"Nem értjük, hogyan történhetett ez meg. Fannit megölte, aztán elmenekült. Most meg hazaengedik. Bele sem merünk gondolni, hogy mit érezhet most Fanni édesanyja. Azóta szinte élő halottként járkál, és éppen az imádott kislánya temetését intézi" - mesélte Fanni egyik barátnője.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.