Larry Nassar sportovosként éveken át zaklatott fiatalkorú lányokat, gyerekeket, akik felnőttként is sokáig hallgattak még a történtekről a szégyen és a borzasztó fájdalom miatt. 2015-ben rúgták ki a tornászoktól, miután több sportoló is panaszt tett ellene. A nyomozás során kiderült, több mint 100 áldozata van az orvosnak.

Larry Nassar az amerikai tornászválogatott sportorvosa volt, és több mint 100 nőt zaklatott szexuálisan. Főként kezelések közben molesztálta a lányokat, közel 100 nő készül vallomást tenni ellene. Néhányan közülük nem vállalták a személyazonosságukat.

Larry NassarForrás: AFP/Jeff Kowalsky

A nyilatkozatok felolvasása közben az orvos nem bírt áldozataira nézni, lehajtotta fejét vagy elfordította tekintetét például akkor is, amikor Kyle Stephens beszélt, akit 6 és 12 éves kora között molesztált a férfi. Őt nem sportorvosként, hanem a család barátjaként. A kislányhoz dörzsölte nemi szervét, a szülpk pedig nem hittek a gyermeknek, amikor az beszámolt a nagybecsű barát viselkedéséről.

„Talán rájöttél már, de a kislányok nem maradnak örökké kicsik. Erős nőkké válnak, akik szétrombolják a világodat" – mondta Stephen. Nyilatkozatot tett egy Donna Markham nevű nő is, akinek a lánya, Chelsey öngyilkosságot követett el 2009-ben Larry Nassar miatt. A molesztált lányok és nők mind arról számoltak be, hogy fájdalmat és szégyent éreztek a molesztálások alatt, ami megváltoztatta az életüket, depresszióba taszította őket és öngyilkos gondolatok is kísértették őket a történtek miatt.


„A legérzékenyebb területeken érintette meg a testemet. Nem lehetek többé átlagos, normális lány, és örökre elvesztettem a gyerekkorom nagy részét miatta" – mondta Jessica Thomashaw, akit 9 és 12 éves kora között zaklatott a sportorvos. A bíró mindegyik áldozattal megértő volt, és próbálta megnyugtatni őket, hiszen érthetően nagyon sokan váltak zaklatottá. Legutóbb a négyszeres olimpiai bajnok, Simone Biles vallott arról, hogy őt is zaklatta Larry Nassar. A férfit egyébként nem csak molesztálással vádolják, már elítélték gyermekekről készült pornográf felvételek birtoklása miatt.

Rengeteg színésznőt zaklatott Harvey Weinstein: Gwyneth Paltrow és Angelina Jolie is kitálalt


Egyre több nő emeli fel a hangját a befolyásos hollywoodi filmmogul, Harvey Weinstein ellen, aki még mindig tagad. Pedig már Gwyneth Paltrow és Angelina Jolie is felvállalta a nagy nyilvánosság előtt, hogy molesztálta őket a férfi, ahogy Ashley Judd is beszámolt hasonló esetről, és rajtuk kívül még sokan mások. A színészek és közszereplők sorra határolódnak el a producertől, a felesége kidobta, a cégéből pedig kirúgták. Olvasd el erről a Life.hu cikkét!