Fanni családjának ügyvédje biztos abban, hogy a rendőrség sokkal többet tud, mint amennyi a sajtóban megjelent, és azért sem aggódik, hogy kiengednék a gyanúsítottat: bent lehet tartani a bűnrészesség miatt is, és az bizonyítható!

VV Fanni családjának ügyvédje is nyilatkozott arról, mik a kilátásaik akkor, ha nem kerül elő a holttest és nem tesz a vádlott beismerő vallomást. Dr. Lichy József Doszpot Péterhez hasonlóan a Music Fm reggeli műsorában nyilatkozott az ügyről, de ő nem olyan borúlátó, mint a volt nyomozó. Az ügyvéd szerint ugyanis nem kell attól tartani, hogy kiengedik a gyanúsítottat, szerinte a rendőrség többet tud, mint amennyi a sajtóból kiderül.

A rendőrség többet tud, mint amennyit elárulForrás: RTL

A rendőrség többet is és mást is tud erről az ügyről, mint ami a sajtóban megjelent. A holttest meg nem léte viszont rejtély. Már kezd nagy rejtély lenni. November vége óta erős másfél hónap eltelt, egy holttestet eltűntetni pedig nagyon nehéz, főleg, ha az illető egyedül van. Megtalálni viszont még nehezebb: a víz alá kell menni érte, a föld alá, a kút mélyére, vagy az is lehet, hogy megsemmisítette az elkövető" – mondta az ügyvéd, majd hozzátette, hogy három dolog miatt nagyon fontos a holttest megtalálása:

  • a halál tényének megállapítása miatt
  • a halál időpontjának megállapítása miatt
  • a halál okának megállapítás miatt, és azért, hogy kivizsgálják, hogyan lehet azt ok-okozati összefüggésbe hozni az elkövetővel, aki előzetesben van

Dr. Lichy József szerint attól nem kell tartani, hogy holttest hiányában nem ítélik el, bár a beismerő vallomás hiánya nehezíti a dolgokat, ám nem kizárt, hogy mindezek nélkül is történhet vád alá helyezés. Ma már fejlett a nyomozástechnika, amelyek ha rendelkezésre állnak ad absurdum holttest és beismerő vallomás nélkül, logikai megközelítéssel is ki lehet mondani a bűnösségét, ha szerencsések a bizonyítékok, és ha ki lehet zárni, hogy bárki más követte el" – mondta az ügyvéd. Azért sem aggódik, hogy kiengednék a gyanúsítottat.
„Ettől nem tartok annak ellenére sem, hogy nincs holttest és beismerő vallomás. Azért itt vannak felvételek, melyeken ez az illető valamit csinál azzal a lánnyal, vagy a testével. A nyomozási bíró hatásköre, hogy eldöntse, valaki marad, vagy megy az előzetesből. Az is elég ha az illetőnek a részességét, közrehatását lehet bizonyítani" – mondta dr. Lichy József, aki szerint a nyomozás végéig bent lehet tartani, mivel összefüggésbe hozható a gyilkossággal.