Húsz év telt ez azóta, hogy a híres természetfilmes és fotós, Chris Packham az indonéziai őserdők mélyén lefotózta azt a kislányt, akinek kép bejárta a világot. Így él ma az Orang Rimba törzs gyermeke.

Amikor a szumátrai esőerdőkben járt Packham 1998-ban, ő volt a második fehér ember, akit az Orang Rimba törzs tagjai láttak. A bennszülöttek bizalommal voltak iránta, és engedték, hogy fényképezze őket. Egy jól elkapott kép különösen megragadta a fotóst: lefényképezett egy hat év körüli kislányt, aki rémülten nézett a kamerába. Két évtizeden keresztül foglalkoztatta a gondolat, hogy mi történhetett ezzel a gyermekkel, és közösségével, akik teljes harmóniában éltek a természettel. Amikor a BBC felvetette Packham számára egy újabb kaland, egy újabb közös dokumetumfilm elkészítését, rögtön tudta, hogy mit akar csinálni: visszatérni oda, ahol ezt az ikonikus képet készítette.

Chris Packham fotója 1998-bólForrás: instagram.com/chris.packham/

Packham azt már tudta, hogy ottjárta után pár évvel a törzset rablók támadták meg, és több embert lemészároltak. Meg akarta tudni, hogy a kislány él-e még. Végül helyiek segítségével kiderítette, hogy a gyerek felnőtt, jól van és Sumping Tependung a neve. Az édesapja viszont életét vesztette az öldöklésben.

Chris azonban sejtette, hogy nincs minden rendben. Tudta, hogy a lány már nem a dzsungelben él. Egy pálmaolaj-ültetvény melletti táborban találta meg Sumpingot, aki gyönyörű, fiatal nővé érett. Packham pedig ismét lefotózta. A képet itt nézheted meg.

A természetfilmes a földi pokolhoz hasonlította a helyet, ahol a fiatal nő és családja él. A filmes feltett szándéka, hogy segítsen az Orang Rimb törzs tagjain, és felszólította a világ vezető országainak politikusait, hogy védjék az őserdőket, ami a benszülött törzsek természetes élőhelye is - írta meg a Mirror.