Valótlanságot állított Bod Péter, a Barátom Kim Ir Szen címmel megjelent könyv szerzője Vujity Tvrtkóról. A riporter tisztázta magát, bizonyítékokkal is szolgált.

 

Bod Péter azt állította, hogy Tvrtko az ő sztorijával kérkedett a Heti napló tavaly decemberi műsorában. Bod azt mondja, a riportban az hangzott el, hogy a riporter fedezte fel Kim Ir Szen magyar masszőrét, Szilágyi Erzsébetet. Ekkor a kötet már négy hetete a boltokban volt, ő neve a máűsorban mégsem hangzott el.

"A probléma az, hogy Sváby András az ATV Heti Napló című műsorában tavaly december 10-én így konferálta fel Vujity Tvrtko riportját: Tvrtko megtalálta Kim Ir Szen magyar masszőrét, akit az észak-koreai vezető szabályosan a tenyerén hordozott. Abban a pillanatban, amikor Sváby András ezt a mondatot kimondta, négy hete már Magyarország szinte valamennyi könyvesboltjában kapható volt a könyv. Megkérdezem akkor: ki találta meg és ki fedezte fel Szilágyi Erzsébetet?" - nyilatkozta Boda Péter.

Vujity Tvrtko most a Facebookon reagált a vádakra, tisztázta magát:

"A Bors cikke megjegyzi, hogy megkerestek engem, de nem nyilatkoztam.
Nos, a Bors-szórakoztató napilap megkeresésekor az újságírót azonnal a „Barátom Kim Ir Szen" című könyv kiadójának vezetőjéhez, Kovács Attila Zoltánhoz irányítottam. A Bors újságírója elmondta, hogy természetesen megszólaltatják a kiadóvezetőt. Azért hozzá irányítottam a napilap munkatársát, mert a Szépmíves Kiadó vezetője szervezte az egészet, a találkozást, a Facebook-Élőmet Szilágyi Erzsébettel, ő várt a lakásán, az élő bejelentkezéskor pedig mindvégig ott ült a szobában, mellettünk. Az interjú végén megköszönte együttműködésemet, hozzáállásomat. Kovács Attila Zoltán a tegnapi nap során arról tájékoztatott, hogy nyilatkozott is a Bors című napilapnak, ahol elmondta mennyire korrektnek és becsületesnek tart, és újra megköszönte munkámat. Ígéretet kapott, hogy a cikket –érintettség okán– megjelenés előtt megnézheti. Később meg is kapta az írást, amelyből teljes egészében kihagyták nyilatkozatát, neve, szerepe az ügyben említésre sem kerül. Ezt követően azonnal hívta az újságírót, aki már sem a többszöri hívására, sem sms-re, sem emailre, sem Facebook-üzenetre nem reagált."

A teljes bejegyzés itt olvasható: