Hamis szuperhold-videóval verték át a facebookozókat

Forrás: Thinkstock -
átverés szuperhold Facebook videó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A szerdai szuperhold nem minden helyről látszódott, de hála az égnek és a Facebooknak élő videókon keresztül is nyomon lehetett követni a csodálatos jelenséget: az egyik ilyet 16 milliónál is többször nézték meg, kár, hogy az egész hazugság volt. 

16 milliószor nézték meg azt a csodálatos élő videót, mely a szuperholdat mutatta Görögország fölött. Kár, hogy a videó sem élő nem volt, se nem volt videó. Kiderült, hogy egy állóképet mutattak, alá pedig olyan hangokat vágtak, ami igazivá teszi, mondjuk a szél süvítését. A nézők közül csak néhánynak tűnt fel, hogy valami gyanús. Később kiderült, hogy egy 9 éve készült fotót mutattak a csodálóknak.

Gyönyörű szuperhold-videóval verték át a Facebookozókat Forrás: Thinkstock

Még a Facebooknak sem tűnt fel, hogy valami baj lehet, elsőként adta ki találatként azt a videót, ha valaki angolul a szuperholdra keresett. Csütörtök délutánra - ahogy a csalásra is fény derült – eltávolították a felvételt az oldalról, de az átverő honlap, az EBUZZ oldala megmaradt: 245 ezer kedvelője van... A fotó, melyből videót készítettek Chris Kotsiopoulos amatőr fényképész felvétele, aki elárulta a CNN-nek, hogy sokszor találkozott fényképe engedély nélküli felhasználásával, de ilyen módon még senki nem élt vissza vele.

Ilyen volt valójába a szuperhold: fotók

Szerda délután olyan dolgokat művelt a Hold, amikre ritkán van példa, legalábbis így egyszerre. A csodálatos jelenségről rengeteg (valódi) kép készült:ilyen gyönyörű volt az igazi szuperhold!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.