A szerdai szuperhold nem minden helyről látszódott, de hála az égnek és a Facebooknak élő videókon keresztül is nyomon lehetett követni a csodálatos jelenséget: az egyik ilyet 16 milliónál is többször nézték meg, kár, hogy az egész hazugság volt. 

16 milliószor nézték meg azt a csodálatos élő videót, mely a szuperholdat mutatta Görögország fölött. Kár, hogy a videó sem élő nem volt, se nem volt videó. Kiderült, hogy egy állóképet mutattak, alá pedig olyan hangokat vágtak, ami igazivá teszi, mondjuk a szél süvítését. A nézők közül csak néhánynak tűnt fel, hogy valami gyanús. Később kiderült, hogy egy 9 éve készült fotót mutattak a csodálóknak.

Gyönyörű szuperhold-videóval verték át a FacebookozókatForrás: Thinkstock

Még a Facebooknak sem tűnt fel, hogy valami baj lehet, elsőként adta ki találatként azt a videót, ha valaki angolul a szuperholdra keresett. Csütörtök délutánra - ahogy a csalásra is fény derült – eltávolították a felvételt az oldalról, de az átverő honlap, az EBUZZ oldala megmaradt: 245 ezer kedvelője van... A fotó, melyből videót készítettek Chris Kotsiopoulos amatőr fényképész felvétele, aki elárulta a CNN-nek, hogy sokszor találkozott fényképe engedély nélküli felhasználásával, de ilyen módon még senki nem élt vissza vele.

Ilyen volt valójába a szuperhold: fotók
Szerda délután olyan dolgokat művelt a Hold, amikre ritkán van példa, legalábbis így egyszerre. A csodálatos jelenségről rengeteg (valódi) kép készült:ilyen gyönyörű volt az igazi szuperhold!