Többször is közeledett a színésznőhöz Harvey Weinstein, akit az utóbbi időben több mint 80 nő vádolt meg szexuális zaklatással. Uma Turman most elmesélte az ő történetét.

Egy szál fürdőköpenyben jelent meg Uma Thurman párizsi hotelszobájában Harvey Weinstein, hogy megbeszéljenek egy forgatókönyvet. A színésznő a New York Timesnak adott interjújában elmondta, hogy itt még nem fogott gyanút, úgy gondolta ez a producer egyedi stílusához tartozik. A megbeszélés közben Weinstein arra kérte, hogy menjen vele, majd egy szaunában kötöttek ki, ahol Thurman igencsak furcsán mutathatott a bőrnadrágjában, dzsekiben és cipőben. Kérdőre is vonta munkatársát, aki felugrott és kirohant a helyiségből.

Uma Thurman nem akart indulatból cselekedni."Forrás: Northfoto "

Egy másik alkalommal, a Ponyvaregény című film 1994-es premierje után Harvey Weinstein a padlóra lökte a színésznőt, majdnem elővette nemi szervét, azonban Thurman nem hagyta magát. Egy más alkalommal közölte is vele, hogy ha másokkal is ezt csinálja, tönkreteszi a karrierjét. A színésznő egyébként eddigi hallgatását azzal magyarázta, hogy nem akart indulatból cselekedni.

A producer, akit több mint 80 nő vádolt meg szexuális zaklatással szóvivőjén keresztül azt nyilatkozta, hogy félreértette a színésznő viselkedését, ez okból közeledett felé kissé szerencsétlen módon. Elnézést is kért emiatt.

Harvey Winstein azt mondja, félreértette a színésznő viselkedését."Forrás: Getty Images/Steve Zak "

A férfi ügyvédje szerint azonban védence visszautasítja, hogy fizikailag is bántalmazta volna Uma Thurmant, a színésznő ezen kijelentése miatt pedig jogi lépéseket is fontolgat.