Hien énekesnő szüleit azzal vádolták, hogy vietnamiaknak segítettek Magyarországra jönni hamis vízumal, most azonban akár fel is mentheti őket a bíróság, hiszen védügyvédjük eljárási hibákat fedezett fel.

Nguyen Than Hien énekesnő szüleit akár fel is mentheti a bíróság, hiszen védőügyvédjük eljárási hibákat fedezett fel, részben ezért sem született ítélet a tavalyi év végén -írja a Ripost. A szülőket és 22 társukat azzal vádolják, hogy vietnami állampolgároknak segítettek, hogy hamis papírokkal Magyarországra, majd más európai országokba jussanak.

Hien édesanyja már nincs házi őrizetben, de édesapját még körözikFotó: Zsigmond László/Life.hu

Az ügy 8 éve húzódik, Hien édesanyja házi őrizetben volt, amit most visszavontak, édesapja viszont szökésben van, őt az Interpol is körözi. A család ügyvédje, dr. Tran Dániel a lapnak elmondta, hogy egy volt konzul pontos számadást vezetett arról, hogy azok, akiknek vízumot ad a Hanoi Magyar Konzulátus, mikor térnek vissza Vietnamba. Ezeket az irotokat meg kellett volna kapnia a védelemnek is, azonban ez nem történt meg. Ha az iratok alapján bebizonyosodik, hogy az Európába érkezett vietnamiak időben visszatértek az országukba, az ügy teljesen új megvilágításba kerül, akár fel is menthetik őket. A következő tárgyalás tavaszra várható.