Brit kutatók 5000 éves múmiákon találtak tetoválásokat, ezek pedig 1000 évvel korábbról származnak, mint ahogyan eddig datálták az első ilyen jellegű testmódosításokat. További érdekesség, hogy ekkor már nőkön és férfiakok is találtak a bőr alá festett jeleket.

Csontból készült tűvel varrhatták a bőr alá azokat a motívumokat, melyeket az 5000 éves múmiákon találtak brit kutatók. A festékanyag pedig valószínűleg korom lehetett.A legkorábbi tetoválásokat azonban eddig 1000 évvel későbbre datálták. A női és férfi holttesteken lévő motívumok különböznek egymástól, további érdekesség pedig, hogy eddig a tetoválást női sajátosságnak gondolták ebben a korban, itt azonban az infravörös fény segítségével a férfi testén is találtak.

5000 éves múmiákon találtak tetoválásokat brit kutatókForrás: British Museum

A férfi mumifikálódott holttesten állatokat, például juhokat találtak, a női testen pedig mintha S betűkből állna össze a különös minta. Daniel Antoine, a British Museum kurátora azt is elmondta a Dailymailnek, hogy a nő múmia volt a tavalyi év leginkább keresett látványossága. 

A férfi mumifikálódott holttesten állatokat, például juhokat találtak, a női testen pedig mintha S betűkből állna össze a különös mintaForrás: British Museum