Kilökhették a repülőgépből azt az izraeli nőt, aki azután szenvedett súlyos fejsérülést, hogy pánik tört ki egy Izraelbe készülő gépen a Liszt Ferenc repülőtéren.

Mint ismeretes, múlt pénteken pánik tört ki a Liszt Ferenc repülőtéren, miután a Tel-Avivba készülő gépen füst szivárgott az utastérbe. Az utasokat a vészkijáraton keresztül, egy gumicsúszdán próbálták meg kimenekíteni, de egy izraeli nő leesett róla és súlyos sérüléseket szenvedett. A kétgyermekes 38 éves édesanya, aki súlyos fejsérülést és bordatörést szenvedett, azóta is az egyik budapesti kórházban fekszik.

Pánik tört ki a gépenForrás: MTI/Mihádák Zoltán

A Bors most szakértő segítségével utánajárt, hogyan történhetett pontosan a baleset. A lap azt írja, valószínűleg a személyzet hibázott, ugyanis a pilóta engedélye nélkül nyitották ki a vészkijáratot.

Amennyiben a kapitány parancsa ellenére nyitják ki a vészkijáratot, akkor nem kontrollált a gép kiürítése. Az utaskísérők feladata a menekítés alatt, hogy meggyőződjenek a kijárat biztonságáról" – nyilatkozta egy repülési szakértő a lapnak.

Valószínűsíthető továbbá, hogy a fedélzeten kialakult pánik közepette lökték meg a nőt az utasok, így történhetett meg, hogy kizuhant a gépből.