Bűnösnek találta a bíróság Bill Cosbyt szexuális erőszak vádjában

Forrás: AFP/2016 Getty Images/William Thomas Cain -
szexuális erőszak metoo Bill Cosby bíróság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bill Cosbyt az elmúlt években 60 nő vádolta meg szexuális erőszakkal, de egyetlen egy eset miatt ítélték el a komikust azért, amiért 2004-ben philadelphiai otthonában megerőszakolta Andrea Constandot, a Temple Egyetem munkatársát.

Gyógyszerekkel elkábította és megerőszakolta Bill Cosby 2004-ben Andrea Constandot, a Temple Egyetem munkatársát. Az ügy első tárgyalása 2017-ben eredménytelenül zárult, mivel az esküdtszék több mint 52 órán át tartó tanácskozás után sem tudott egyhangú ítéletet hozni. Az újratárgyalásra a Weinstein-botrány kirobbanásának hatására a szexuális zaklatások ellen alakult MeToo mozgalom fényében került sor.

Bill Cosby elítélték Forrás: AFP/2016 Getty Images/William Thomas Cain

A komikust gyógyszerekkel elkábítás és szexuális erőszak vádjában bűnösnek találta egy amerikai bíróság. Az ítélet azt jelenti, hogy a 80 éves Cosby életének utolsó éveit rács mögött fogja tölteni. A komikus mindkét perben kitartott azon vallomása mellett, hogy kölcsönös megegyezésen alapult a szexuális együttlét.
A komikust az elmúlt években mintegy 60 nő vádolta meg szexuális zaklatással. A nők állítása szerint Bill Cosby alkohollal vagy droggal kábította el áldozatait, mielőtt szexuálisan zaklatta volna őket. Az állítólagos áldozatok között vannak modellek, pincérnők és a szórakoztatóipar munkatársai is. Az esetek egészen a hatvanas évekig nyúlnak vissza, legtöbbjük azóta már elévült – írja az MTI.

Hollywood molesztálói: Bill Cosby, Stephen Collins és még sokan mások


Hatalmas botrány tört ki Hollywoodban miután kiderült, hogy Harvey Weinstein évtizedeken keresztül molesztálta alkalmazottjait és a színésznőket. A színészek és filmstúdiók sorra szólalnak fel, és ítélik el a befolyásos producert, pedig nem ő az első. Többször is tört már ki botrány, és sokan mondták el, hogy valójában mi folyik Hollywoodban. A kiskorúak és kiszolgáltatott nők vagy férfiak kihasználása évtizedek óta probléma ebben az iparban, de akkor, amikor történik mindig becsukják a szemüket azok, akik tehetnének ellene. Íme, azok a Hollywoodban egykor népszerű emberek, akik már követtek el zaklatásokat. Olvasd el erről a Life.hu cikkét!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.