KERO zaklatási botrányai miatt távozni kényszerült az Operettszínházból, de a rendező nem adja fel. Bejelentette, hogy több pert is indít a színház igazgatója, Lőrinczy György ellen, ám a színház sem maradt adós, ők is a bíróság előtt akarják rendezni az ügyet.

Kerényi Miklós Gábor zaklatási botrányai miatt távozott az Operettszínházból, de ezzel ügyen nem ért véget. Állítása szerint ugyanis a teátrumban róla szóló belső vizsgálat eredmény nélkül zárult, így nem érti, miért nem mehet vissza, azt meg pláne nem, hogy miért veszik le rendezéseit – egyelőre a Rómeó és Júliát – a műsorról. Nemtetszésének Facebook-oldalán adott hangot, főként Lőrinczy Györgyöt, vagyis a színház igazgatóját bírálta. Most pedig bejelentette, hogy perre megy: munkaügyi, illetve polgári peres eljárást indít.

KERO perelForrás: MTI/Kovács Attila

"Hivatalos értesítést kaptam, hogy Lőrinczy György nem tudott beperelni, mert ellenem benyújtott – valószínűleg az elbocsájtásom indokaként felhozott érveket tartalmazó polgári perigényét a törvényszék visszautasította. Elnevettem magam. Ezeket az érveket én magam támadom most meg a munkaügyi bíróságon. És hát meg kell nyugtassam Lőrinczy Gyurit. Polgári per is lesz. Amit viszont én indítok" - írta KERO Facebook-oldalán, a Blikknek pedig leszögezte, neki továbbra sem a színházzal van konfliktusa, kizárólag az igazgatóval. "Nekem semmilyen csatám nincs a Operettszínházzal, Lőrinczy György csatázik velem. Én csak azokat az állításokat védem, amelyeket Lőrinczy Györggyel kapcsolatban tettem" - mondta a rendező. 

Lőrinczy György főigazgatóForrás: MTI/Kovács Attila

A lap megkereste az Operettszínházat is, az intézményt képviselő ügyvéd válaszolt. Dr. Lehner Katalin elmondta, szó nincs a törvényszék visszautasításáról, az eljárások folynak. "A Budapesti Operettszínház és a főigazgató úr polgári peres eljárást kezdeményezett Kerényi Miklós Gáborral szemben, személyhez fűződő jogaik, jó hírnevük és becsületük megsértése miatt. A 2018. január 1-jén hatályba lépett új polgári perrendtartás korábban ismeretlen, szigorú szabályai miatt a keresethez csatolt mellékleteket ki kellett egészítenünk, ez azonban csak egy adminisztratív, a beadvány érdemi részét nem befolyásoló, ám kötelező lépés. Kerényi erről kaphatott értesítést. Az ügy érdemi tárgyalásához szükséges iratokat benyújtottuk a Törvényszéknek. A per folyamatban van" - mondta. Hozzátette, KERO eddig még semmilyen eljárást nem indított, viszont megpróbált egyezkedni a színházzal. "Tudomásunk szerint Kerényi Miklós Gábor a felmentésével kapcsolatban, ügyvédein keresztül ajánlatot juttatott el a Budapesti Operettszínházhoz, amely ajánlatot a meghatalmazott ügyvédek többször is kijavítottak, illetve módosítottak jogi hibák, pontatlanságok miatt. Legjobb tudomásom szerint az Operettszínház érdemben nem foglalkozik az ajánlattal, nem kíván egyezkedni" - árulta el az ügyvéd.