Sokan maradtak áram nélkül a vihar miatt, és jön az újabb felhőszakadás

zivatar áram vihar felhőszakadás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tömeges üzemzavart okozott főleg Dél-Alföldön a szerdára virradóra végig vonuló vihar: csaknem százezer ügyfélnél okozott áramszünetet, de a legfrissebb információk szerint már 70 ezer helyen helyreállították az áramszolgáltatást. Felhőszakadásra ma is számíthatunk.

A szerdai vihar nagyon sok kárt okozott,

csaknem százezer ügyfél maradt áram nélkül Dél-Alföldön,

de kora délelőttre már 70 ezer helyen helyreállították a szolgáltatást. szerint Baja és Kecskemét környékét érintette leginkább a vihar, amely kelet felé vonulva Békéscsaba térségében is károkat okozott.

A letört ágak és a tövestől kifordult fák a villamoshálózatra zuhantak,

oszlopok törtek ki, emiatt tömeges üzemzavar alakult ki Kecskemét, Nagykőrös és Cegléd, valamint Békéscsaba, Gyula és Békés közelében.

Sokan maradtak áram nélkül a vihar miatt, és jön az újabb felhőszakadás Forrás: megyei katasztrófavédelmi igazgatóság

A Nemzeti Közművek munkatársai egész éjszaka dolgoztak, azonnal megkezdték a hibák felderítését és ahol lehetett a javítást.

A helyreállítás folyamatos,

a cég száznál is több szakembere dolgozik a helyszíneken. Felhívták a figyelmet arra, hogy a kidőlt fák sok helyen megrongálták a hálózatot, a leszakadt vezetékek megközelítése élet- és balesetveszélyes.
Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság korábbi tájékoztatása szerint

szerda kora reggelig mintegy háromszáz esetben riasztották viharkárhoz a tűzoltókat,

és még érkeznek újabb bejelentések. Éjjel elsősorban Bács-Kiskun, Békés, Csongrád és Pest megyében volt szükség a munkájukra a mostoha időjárás miatt. Főként kidőlt fák, letört ágak miatt hívták őket. Békéscsabán és Kecskeméten például parkoló autóra, Ócsán családi házra, Mórahalmon, Csanyteleken és Derekegyházon pedig utakra borultak fák – írja az MTI.

A Köpönyeg.hu előrejelzáse szerint ma sem lesz sokkal jobb a helyzet.Gyakran lesz erősen felhős az ég. Eleinte csak szórványosan, délutántól már többfelé várható zápor, zivatar. Felhőszakadásra és jégesőre is számítani kell! A szél északnyugatira fordul, és a Dunántúlon egyre inkább megerősödik. Zivatarok környezetében viharos széllökések lesznek. 24 és 30 fok között alakul a hőmérséklet.

Bebetonozhatták VV Fanni holttestéthttp://www.life.hu/news/20180613-bebetonozhattak-vv-fanni-holttestet-epitkezes.htmlHónapok óta keresi a rendőrség VV Fanni holttestét, de egyelőre nem találják. A most szárnyra kapott hírek szerint ennek az lehet az oka, hogy a testet bebetonozták. News--Hatalmas tűz a 13. kerületben: videóhttp://www.life.hu/news/20180613-hatalmas-tuz-a-13-keruletben-video.htmlHatalmas füst terítette be a 13. kerületet szerda délelőtt, mely a város egyéb pontjairól is nagyon jól látható. NewsOrigoAlice Roberts evolúcióbiológus megalkotta a tökéletes emberi testet: fotóhttp://www.life.hu/news/20180613-alice-roberts-evoluciobiologus-megalkotta-a-tokeletes-emberi-testet-foto.htmlAlice Roberts evolúcióbiológus megalkotta a tökéletes emberi testet, melyet különböző állatok tulajdonságaiból rakott össze. Nagyon bizarr lett a végeredmény. NewsOrigoAz albán fagyik olcsóbbak és rosszabb minőségűek: cukorból és színezékből készülnekhttp://www.life.hu/news/20180613-az-alban-fagyik-olcsobbak-es-rosszabb-minoseguek-cukorbol-es-szinezekbol-keszulnek.htmlNem új keletű probléma, de idén is előjött a magyar és az albán fagyik közötti különbség. Utóbbi sokkal olcsóbb, de nem véletlenül: adalékanyagokból és aromából készül. News--85 kilós harcsát fogtak ki hétvégén a Tisza-tóból: fotóhttp://www.life.hu/news/20180612-85-kilos-harcsat-fogtak-ki-hetvegen-a-tiszatobol-foto.htmlHatalmas öröm érte azt a horgászt, aki hétvégén egy 85 kilós harcsát fogott ki a Tisza-tóból. NewsOrigoMeztelenül vonultak az utcára a bringások Londonban: videó (18+)http://www.life.hu/news/20180612-meztelenul-vonultak-az-utcara-a-bringasok-londonban-18.htmlBizonyára kerekedett a szeme azoknak, akik nem hallották a hírekben, hogy meztelen kerékpáros felvonulás lesz Londonban. A pucéran tekerő tömeg látványa ugyanis meglehetősen döbbenetes. A környezetvédelemre, valamint az egészségre szeretnék volna felhívni a figyelmet. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.