P. Lászlót gyanúsítják a 2016-os Teréz körúti robbantással, az ügyész hétfőn tartott perbeszédében minden kétséget kizáró bizonyítékokról beszélt. Érdekes szelfiket találtak például a férfi telefonján.

A Teréz körúton 2016-ban történt robbantás, mely során két járőr szenvedett sérüléseket. A gyanúsítottat hamar elfogták, a tárgyalássorozat négy és fél hónapon át tartott. A hétfői ügyészi perbeszédből kiderült, minden kétséget kizáróan P. László követhette el a robbantást, és megállapították, hogy a robbantásban megsérült két járőr maradandó hallássérülést szenvedett.

P. László nevetve hallgatja a vallomásokat.Fotó: Mudra László - Origo

A helyszínen talált DNS-minták, és a vádlott otthonában talált tárgyak is bizonyítják P. László bűnösségét az ügyész, Kovatsits Gábor szerint. Kitértek a védelem által emlegetett szakértői véleményre is, ami szerint a Teréz körúti robbantás elkövetője körülbelül tíz centivel alacsonyabb, mint P. László. Az ügyész szerint ez szakértői tévedés volt. Az is kiderült, hogy a nyomozás során P. László számítógépén és a telefonján is találtak bizonyítékokat. Utóbbi olyan szelfiket tartalmazott, amelyen szemébe húzott sapkával álcázza magát. Súlyosbító körülmény ráadásul P. László egész tárgyalás során tanúsított magatartása. Kovatsits Gábor életfogytig tartó fegyházbüntetést kért P. Lászlóra azzal a megkötéssel, hogy leghamarabb 40 év múlva bocsáthassák szabadon, és hogy téríttessék meg vele a 107 milliós nyomozási költséget – írja a24.hu.
P. László apja megjelent a tárgyaláson, de a gyanúsított nem. „Mondtam a fiamnak, hogy jöjjön el a perbeszédre, de azt mondta, hogy elmondott már mindent, amit akart, és nem érdekli az egész. Egy színjátéknak tartja a bírósági eljárást" – mondta az apa, aki szerint ez az egész blöff, és kíváncsi, hogy a bíró beveszi-e. A tárgyalást elnapolták, mert P. László számára új ügyvédet jelöltek ki, és számára szükséges idő a felkészülésre.