Bár a lányok kedvelték intelligenciájáért, Paudits Béla ő sosem hajszolta a szexuálisn élvezeteket. Egyszerűen nem érdekelte. Erről a színész maga írt könyvében. 

Paudits Béla nem olyan volt, mint az átlagos férfiak. Sem kamaszként, sem pedig felnőttként nem izgatta őt a szexualitás. A szüzességét viszonylag későn, tizennyolc évesen veszítette el egy házibuliban, ahol egy idősebb lány erőltette az aktust - írja a színész önéletrajzi könyve nyomán a Ripost.  Ahogy Paudits fogalmazott: "azt mondhatnám, szinte megerőszakolt."

A kötetben azt is bevallotta, hogy tudomása volt arról, hogy a közvélemény őt homoszexuális férfiként tartja számon. "Az biztos, hogy az én értékrendem, amit felállítottam az életben, eltér a mások által megszokottól. Belőlem hiányoznak a férfivonások, legalábbis a macsóság terén. (...) Hiába volt barátnőm, feleségem, élettársam, az emberek azt hitték, ezeket a kapcsolatokat csak alibinek használom. Ez nem igaz."

Paudits állítja, a szexhez való viszonya annak köszönhető, hogy szinte kívülről látta magát aktus közben, és annyira nem volt kibékülve a látvánnyal, hogy ha tehette, inkább nem vetkőzött le mások előtt.

Forrás: MTI/Kollányi Péter