VV Fanni elrablóját, B. Lászlót igazságügyi elmeorvosi szakértő vizsgálta. Ha kiderül, hogy nem beszámítható, akár meg is úszhatja a börtönt. 

Már lassan nyolc hónapja ül előzetes letartóztatásban B. László, a VV Fanni meggyilkolásával vádolt személy. Ez idő alatt azonban nem sikerült áttörést elérni még az FBI-nak sem. A férfi csak az elrablást vallotta be, a gyilkosságot nem, a holttest sem került elő. Heteken belül azonban lejár az előzetes letartóztatás ideje. Kiderült, hogy nemrég egy elmeorvos vizsgálta meg B. Lászlót. 

VV Fanni elrablóját elmeorvos vizsgáltaForrás: RTL Sajtóklub

"Múlt héten igazságügyi elmeorvos szakértő vizsgálta meg a gyanúsítottat, de az eredményt még nem tudjuk. Egy ilyen szakértői vélemény normál esetben 30 nap alatt elkészül, de most, a nyári szabadságok miatt meglehet, hogy ez csúszni fog, de remélem, nem" - árulta el a Borsnak a férfi korábbi ügyvédje, egyben nagybátyja. "Úgy gondolom, augusztus 27-én a magyar igazságszolgáltatásnak már tényleg valami nagy dolgot kellene letennie az asztalra, ugyanis valakinek a nyolc hónapos fogva tartását már nem lehet arra alapozni, hogy majd biztos megtalálják az eltűnt lányt. Akit lehetett, kihallgattak, Lászlót már ötször is, és be is ismerte, amit elkövetett, többet meg úgysem fog, mert mást nem tett" - mondta dr. Brodmann Péter, aki szerint László vizsgálatának eredményében nem lesz semmi meglepő. "Lászlót nyilvánvalóan beszámíthatónak nyilvánítják, hiszen az is" - szögezte le az ügyvéd. Ha azonban mégsem így lesz, akkor akár a börtönt is megúszhatja. Ha megállapítják, hogy nem beszámítható, börtön helyett kényszergyógykezelésre küldik, így a beismert bűnrészességéért járó büntetése alól is mentesülne.