Azt tervezi, hogy visszatér a színpadra a hosszú lábadozás után Törőcsik Mari, ám 2016-ban megjelent könyvében arról is beszámolt, hogy felkészült a halálra. Végrendelkezett arról, hogyan helyezzék végső nyugalomra. 

Hosszú betegség után újra tele van tervekkel az ország legtöbbet díjazott színésznője, Törőcsik Mari, aki január óta velemi otthonában lábadozik. Ahogy korábban mi is beszámoltunk róla: orvosai utasítására szeptemberig otthon kell maradnia, ám azt tervezi hogy ősszel visszatér a Nemzeti Színházba. 

A hot! magazin, most felelevenítette azt, amelyet a 2016-ban megjelent könyvében írt a Szenes Iván-életműdíjjal is kitüntetett színésznő, aki már a legrosszabbra is felkészült: "Végrendelkezek, ember! Xavér lejön nekem orgonálni, és egy pélyi elemista, negyedikes-ötödikes kisdiák felolvas egy Pilinszky-verset.Terézre bízok mindent. A lányomban megbízom.Beszentelik a hamvaimat, aztán a Tiszába szórnak" - idézi a könyv szövegét a lap. 

Törőcsik Marinak tervei vannakForrás: MTI/Zih Zsolt

"Az az én folyóm. Ott már csak Teréz és a párja lesz a csónakban. Aztán, ahogy egy barátom, doktor Szongoth Mariann mondta, a Fekete-tengerben fogunk találkozni. Maár Gyula meg én" - utalt férjére Törőcsik Mari, őt ugyanis a Sugovicába szórták Bajánál. 

A lap azt is kiderítette, hogy a törvény szerint szabályellenes a temetőn kívül szélnek ereszteni a hamvakat, előzetes bejelentés és engedély szükséges hozzá. A családtagoknak nyilatkozniuk kell a végső nyughelyről, ám ezt a legtöbb esetben nem ellenőrzik.