Amikor a világ legveszélyesebb ételeire gondolunk, olyan egzotikus élelmiszerek jutnak eszünkbe, amihez a legtöbb ember hozzá sem fér. Pedig nemcsak a távolban találhatunk olyan étkeket, melyek az életünkre törnek, de a hűtőnkben, a kamránkban vagy éppen a kertünkben is találunk olyat, ami rendkívül kockázatos.

A cseresznye magjaKi gondolná, hogy a cseresznye magja is veszélyes, és nem a fulladás kockázata miatt. A mag ciánhidrogént tartalmaz, ezért semmiképp nem szabad lenyelni. Igaz ez a barack magjára is, bár azt azért mindenki kiszedi. Persze nagyon sokat kellene megenni belőle ahhoz, hogy baj legyen, de jobb az óvatosság.

A szardíniai sajtAz utazások során sokan szeretnek elmerülni az adott ország gasztronómiájában is, ha javasolhatunk valamit, Szardínián hagyjuk ki a casu marzu nevű sajtot. Ennek a különlegessége ugyanis az, hogy tele van nyüvekkel.

Az egyszerű hot dog is veszélyesForrás: Origo

Hot DogAz ártatlan vásári étel azért került fel az Insider listájára, mert az emberek egyszerűen habzsolják, ami miatt az egyik legtöbb fulladást okozó étel lett. Főleg a gyerekekre kell nagyon odafigyelni, ha hot dogot adunk a kezükbe.

PolipÉvente körülbelül hat ember fullad meg a polipoktól, melyeket félig vagy teljesen élve fogyasztanak el. Ha a séf a felszolgálás előtti pillanatban végez is az állattal, az idegi aktivitás miatt a csápjai még mindig mozoghatnak, és rátapadhatnak az emberek torkára.