Íme, a világ legveszélyesebb ételei

Forrás: Origo -
veszélyes Világ étel
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Amikor a világ legveszélyesebb ételeire gondolunk, olyan egzotikus élelmiszerek jutnak eszünkbe, amihez a legtöbb ember hozzá sem fér. Pedig nemcsak a távolban találhatunk olyan étkeket, melyek az életünkre törnek, de a hűtőnkben, a kamránkban vagy éppen a kertünkben is találunk olyat, ami rendkívül kockázatos.

A cseresznye magja

Ki gondolná, hogy a cseresznye magja is veszélyes, és nem a fulladás kockázata miatt. A mag ciánhidrogént tartalmaz, ezért semmiképp nem szabad lenyelni. Igaz ez a barack magjára is, bár azt azért mindenki kiszedi. Persze nagyon sokat kellene megenni belőle ahhoz, hogy baj legyen, de jobb az óvatosság.

A szardíniai sajt

Az utazások során sokan szeretnek elmerülni az adott ország gasztronómiájában is, ha javasolhatunk valamit, Szardínián hagyjuk ki a casu marzu nevű sajtot. Ennek a különlegessége ugyanis az, hogy tele van nyüvekkel.

Az egyszerű hot dog is veszélyes Forrás: Origo

Hot Dog

Az ártatlan vásári étel azért került fel az Insider listájára, mert az emberek egyszerűen habzsolják, ami miatt az egyik legtöbb fulladást okozó étel lett. Főleg a gyerekekre kell nagyon odafigyelni, ha hot dogot adunk a kezükbe.

Polip

Évente körülbelül hat ember fullad meg a polipoktól, melyeket félig vagy teljesen élve fogyasztanak el. Ha a séf a felszolgálás előtti pillanatban végez is az állattal, az idegi aktivitás miatt a csápjai még mindig mozoghatnak, és rátapadhatnak az emberek torkára.

Vonattal ütközött egy autó egy átjáróban Nyárlőrincnél http://www.life.hu/news/20180721-vonattal-utkozott-egy-auto-egy-atjaroban-nyarlorincnel-baleset.htmlÖsszeütközött egy személyvonattal egy gépkocsi a Bács-Kiskun megyei Nyárlőrincnél szombat reggel. News--Holtan találtak egy 21 éves férfit Nyitrán, a városi fürdőbenhttp://www.life.hu/news/20180721-holtan-talaltak-egy-21-eves-ferfit-nyitran-a-varosi-furdoben.htmlHoltan találtak egy 21 éves fiatalt pénteken reggel 6 órakor a nyitrai városi fürdőben. A férfi holttestét az egyik medencében találta meg a biztonsági szolgálat embere. News--Videóra vették egy amazonasi törzs utolsó élő tagjáthttp://www.life.hu/news/20180721-videora-vettek-egy-amazonasi-torzs-utolso-elo-tagjat.htmlEgyedülálló felvételt készítettek egy törzs utolsó tagjáról, aki legalább 22 éve él egyedül az Amazonas erdejében. NewsOrigoJégeső, zápor, zivatar is várható a hétvégénhttp://www.life.hu/news/20180721-jegeso-zapor-zivatar-is-varhato-a-hetvegen.htmlAz OMSZ emelte a vészjelzés fokozatát, ugyanis szombaton jégesővel jönnek a heves zivatarok.News--A pincérnő földre terítette a férfit, aki belemarkolt a fenekébe: videóhttp://www.life.hu/news/20180720-a-pincerno-foldre-teritette-a-ferfit-aki-belemarkolt-a-fenekebe.htmlVideófelvétel készült egy férfiról, akit az a pincérnő ráncigált meg, akinek belemarkolt a fenekébe. NewsThinkstockCharles Manson hamvaiból készül festmény, bárki megveheti (18+)http://www.life.hu/news/20180720-charles-manson-hamvaibol-keszul-festmeny-barki-megveheti.htmlMorbid műalkotást vásárolhatnak meg az érdeklődők egy aukción: a művész vére és Charles Manson hamvai díszítik. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.