Egy cég letesztelte, milyen lenne a négynapos munkahét

Forrás: MTI/Balázs Attila -
teszt Új-Zéland munka foglalkoztatás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Új-Zélandon kipróbálták, mi történne akkor, ha bevezetnék a négynapos munkahetet. Meglepő, amit tapasztaltak.

Egy új-zélandi cég, a Perpetual Guardian tulajdonosa úgy döntött, leteszteli, mi is történne akkor, ha bevezetnék a négynapos munkahetet. A nála dolgozó 240 ember egy hónapon keresztül öt helyett csupán négy napot dolgozott – persze fizetést öt napra kaptak.

A munkáltató elképesztő változást tapasztalt ez idő alatt, mint mondja, a dolgozók sokkal jobban tudtak a munkára koncentrálni, kevesebb időt töltöttek a telefonjuk nyomkodásával. Emellett jobban is dolgoztak és kreatívabbak lettek.

A kép csak illusztráció Forrás: MTI/Balázs Attila

Andrew Barnes a CNN-nek elárulta, régóta gondolkodott már azon, hogy kipróbálja a rövidített munkahetet, hogy így biztosítson dolgozóinak jobb körülményeket.

A tesztidőszak előtt a dolgozók 54 százaléka mondta azt, hogy képes összeegyeztetni a munkáját a magánélettel, a tesztidőszak során pedig ez a szám 78-ra nőtt.

Nincs érettségije Tóth Andinak: rajongói biztatják, tegye le a vizsgáthttp://www.life.hu/sztarok/20180722-nincs-erettsegije-toth-andinak-rajongoi-biztatjak-tegye-le-a-vizsgat.htmlTóth Andi már 19 éves, de még mindig nem érettségizett le. TV + SztárokOrigoFürdőruhában, tengerparton pózol Tolvai Renihttp://www.life.hu/sztarok/20180722-furdoruhaban-tengerparton-pozol-tolvai-reni-enekesno.htmlTolvai Reni szereti megmutatni magát a közösségi oldalain. Most is így tett, és a hatás nem maradt el, fürdőruhás képeit nyálcsorgatva nézik a pasik. TV + Sztárok--Gyermekei anyjáról, Héczey Éváról mesélt Verebes Istvánhttp://www.life.hu/sztarok/20180721-gyermekei-anyjarol-heczey-evarol-meselt-verebes-istvan-szinesz.htmlVerebes István a Sorry magazinnak beszélt arról, bánja, hogy csúnyán bánt feleségével, Héczey Évával, aki két gyermeket is szült neki. TV + SztárokOrigoGundel Takács Gábor Joshi Bharat vendége volthttp://www.life.hu/sztarok/20180721-gundel-takacs-gabor-joshi-bharat-vendege-volt-eleterol-vallott.htmlJoshi, a legjobb barát című műsor vendégeként Gundel Takács Gábor őszintén mesélt életéről, családjáról, pályájáról. TV + Sztárok--Megemlékeztek egy éve elhunyt barátjukról, Chester Benningtonról a Linkin Park tagjaihttp://www.life.hu/sztarok/20180721-megemlekeztek-egy-eve-elhunyt-baratjukrol-chester-benningtonrol-a-linkin-park-tagjai.htmlEgy éve dobta el magától az életet a Linkin Park énekese, Chester Bennington: a banda tagjai szívszorító sorokkal emlékeztek meg barátjukról. TV + Sztárok--Így él az egykori Skála-modell, Komjáthy Ágihttp://www.life.hu/sztarok/20180721-igy-el-az-egykori-skalamodell-komjathy-agi.htmlAz egykor rajongott Skála-modell, Komjáthy Ágnes a Bestnek adott interjút. TV + SztárokOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.