A Tanár című műsorban Urbankovics Júlia játszotta Nagy Ervin kollégáját, akivel szinte első látásra egymásba is szeretnek, szerepük szerint. Az első évad után a színésznő szerint méltatlan módon szóltak neki, hogy nem kívánják folytatni vele a munkát, ugyanis Nagy Ervin szerint nem működik köztük a kémia.

Urbankovics Júlia egyfajta lavinát indított el, amikor néhány héttel ezelőtt elmesélte, nem tudott róla, hogy az RTL KLub nem számít már rá A Tanár című sorozat második epizódjában. Az indok állítólag az volt, hogy Nagy Ervin szerint nem működött köztük a kémia. A színésznő a Borsnak őszintén mesélte el, szerinte hogyan történt az egész eset. Kemény szavak:

"Engem egy sorozat főszerepére kértek el, nem az első évadra, vagyis jogos volt azt gondolnom, hogy hosszú távú munka vár rám, hiszen Németországban 6 évadot futott az eredeti. Egészen május végéig, az utolsó epizódig ezt tudtam. Aztán szóltak nekem, hogy Herman Péter, az RTL Klub drámai és szórakoztató műsorokért felelős igazgatója beszélni akar velem. Semmi hivatalos – mondták –, ne hozzam az ügynökömet. Ez a találkozó nem jött össze sem hétfőn, sem kedden, sem szerdán, sem csütörtökön, mert mindig áttették másik napra. Aztán pénteken bementem, de nem volt bent senki a vezetők közül, csak a rendező, aki húsz percben, terepszemle előtt közölte velem, hogy „Figyelj, Ervinnek nem működik veled a kémia, hát, ööö kiírtunk a következő évadból, te már nem jössz vissza." A rendezővel történt beszélgetéskor derült ki számomra, hogy ők már nagyon régen tudják, hogy nem akarnak velem dolgozni. És pont ez az én problémám, ez az, amiért csalódott vagyok: miért nem mondták meg azonnal, hogy nem kellek? Mikor döntötték el, hogy átvágják a felvételt, mikor castingolták le – most már tudjuk – Trokán Nórit a szerepre október 31. és május 20. között? És ez idő alatt nekem miért nem szólt senki, hogy változás van? 

Részlet A Tanár című sorozatbólForrás: RTL Klub

A színésznő elárulta azt is, hogy nem dühös, viszont nagyon csalódott, de nem ő az egyetlen, akivel így bánnak 1-1 szerep után, alatt.

"Kellesz, amíg úgy gondolják, ha viszont nem, akkor egyik napról a másikra kilök a rendszer, és bezáródik mögötted az ajtó. Ha kussolsz, még lehet, hogy kapsz valami munkát, ha szembeszállsz velük, akkor viszont háborút indítanak, és véged. Pedig a filmes szakma alapvetően nem ilyen, ezért nem okés, ami most zajlik. Sokat dolgoztam itthon és külföldön, a szakmánk alapja a konfliktuskezelés, a nyitottság az alkotók között, akkor is, ha különböznek a vélemények. Ahogy Nagy Ervin is kiállt ellenem, ez igazi döbbenet. Nem volt köztünk kémia, ezt nyilatkozta. Egyébként mi már játszottunk együtt a Katona József Színházban, A nagy Sganarelle és tsa című, Bodó Viktor rendezte darabban. Ott nem volt gond a kémiával. – Azt gondolom, hogy ezt el lehetett volna elegánsabban, korrektebben is intézni, semmi okuk nem volt rá, hogy ilyen módon búcsúzzunk el egymástól. Elfogadom, hogy esetleg nem tetszik a munkám, mondjuk ötvenvalahány napot dolgoztunk együtt, ha nem voltak velem elégedettek, miért nem szóltak a huszonkettedik napon, vagy akármikor?"