Valószínűleg jó magaviselete miatt sokkal hamarabb szabadul a Marian Cozma haláláért felelős egyik férfi, Sz. Iván.

Marian Cozmát egy veszprémi szórakozóhelyen szúrták le 2009 februárjában. A gyilkosságban több ember is részt vett, egyikük most szabadult a börtönből. Sz. Ivánt harmadrendű vádlottként 13 évre ítélte a Kúria 2012-ben, nemrég pedig hazaengedték. Nem ő volt az, aki a kézilabdázó szívébe szúrta a kést, a halálos sebet akkor kapta Marian Cozma R. Sándortól, amikor a falhoz szorulva védekezett Sz. Iván és másik társuk, N. Győző támadása ellen.

Szabadult a börtönből Sz. Iván, aki Marian Cozma halála miatt ült"Forrás: AFP/Attila Kisbenedek "

Sz. Iván szabadulását a Bors információi szerint hatalmas bulival ünnepelte a családja, egy szemtanú azt állítja, már múlt csütörtökön kiengedték a szombathelyi börtönből az enyingi férfit. „Múlt csütörtökön engedték ki, de a nyilvánosság nem tudott róla, igyekeztek a legnagyobb titokban tartani. Még aznap megtartották a szabadulóbulit Enyingen. Sz. Iván azóta jár-kel mindenfelé, mintha mi sem történt volna. Új BMW-je is van. Járt Pesten, Siófokon, jól érzi magát" – mondta az illető. Sz. Iván védőügyvédje, dr. Keresztúri Mónika is nyilatkozott védence szabadulásáról. „Múlt csütörtökön tartották Sz. Iván meghallgatását a börtönben, és kifogástalan magatartására tekintettel 9 év 5 hónap után, pártfogói felügyelet mellett, a bíró 4 év 5 hónapra feltételesen szabadlábra bocsátotta. Először a sopronkőhidai fegyházban volt, onnan a baracskai börtönbe, végül Szombathelyre, fogházba került. Iván mindent elért a börtönben, amire lehetősége volt: alacsony biztonsági kockázati besorolásba került, ezért járt az enyhébb fokozat is. Sokat dolgozott és olvasott az emberi pszichéről. Két lehetősége volt, kibírja vagy belehal. Ő tisztességgel leülte az éveit és kibírta. Amikor kijött, leírhatatlan boldogságot láttam rajta, el sem akarja hinni, hogy szabadult. Azt mondta nekem, olyan, mintha csak tegnap ment volna be" – mondta a védő.

Marian Cozma családja nem tudja feldolgozni fiuk elvesztését

Kilenc évvel ezelőtt szúrták le egy szórakozóhelyen a Veszprém tehetséges kézilabdázóját, Marian Cozmát. Az eltelt idő azonban nem enyhítette a család fájdalmát, mindannyian belerokkantak a veszteségbe. Olvasd el erről a Life.hu cikkét!