Lelőttek egy emberre támadó jegesmedvét a Spitzbergákon

Spitzbergák támadás jegesmedve
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Lelőttek egy jegesmedvét, mert az állat megtámadta egy óceánjáró hajó biztonsági őrét a norvégiai Spitzbergákon.

Az őr fejsérülést szenvedett, de nincs életveszélyes állapotban - olvasható a BBC hírportálján.
Az őr feladata az volt, hogy a Hapag-Lloyd Cruises társaság MS Bremen nevű óceánjárójának partra szállt vendégei biztonságán őrködjön. A német cég közölte, hogy a vadállatot egy másik biztonsági őr lőtte le "önvédelemből".

Az Északi-sark és Norvégia közötti térségben fekvő Spitzbergák szigetcsoport 60 százalékát jég borítja, mintegy háromezer jeges medve él a szigeteken. A térségben kikötő hajókon kötelező jegesmedve elleni őrt alkalmazni az utasok védelmében. "Szigorú szabályok vannak érvényben a szigeteken, mivel nyáron sok jegesmedve él itt, ezért amikor partra szállunk, nagyon ébernek kell lennünk" - olvasható a Hapag-Lloyd honlapján.

A Norvégiához tartozó szigetcsoporton egyre több jegesmedvét lőnek le, mivel a turisták számának növekedése és az olvadó jég miatt a ragadozók gyakran találkoznak emberekkel. A jegesmedve védett faj és kizárólag önvédelemből, vagy végső megoldásként szabad lelőne őket.

Kánikulára és felhőszakadásokra számíthatunk július utolsó, augusztus első napjaibanhttp://www.life.hu/news/20180729-kanikulara-es-felhoszakadasokra-szamithatunk-julius-utolso-augusztus-elso-napjaiban-idojaras.htmlOrigoVasárnap déltől életbe lépett a vörös kód: ezt jelenti a figyelmeztetéshttp://www.life.hu/news/20180729-vasarnap-deltol-eletbe-lep-a-voros-kod-ezt-jelenti-a-figyelmeztetes.htmlA hőség miatt több megyében és a fővárosban is másodfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat vasárnap, ezért vasárnap déltől életbe lépett a vörös kód. Az Origó összegyűjtötte a legfontosabb tudnivalókat a figyelmeztetésről.NewsOrigoÉvről évre dőlnek meg a melegrekordok: ez az okahttp://www.life.hu/news/20180729-melegrekordok-evrol-evre-lesznek.htmlMelegrekordokra számítani kell évről évre, csak azt nem lehet pontosan tudni, hogy melyik országban fordulnak majd elő - mondta Mika János éghajlatkutató az M1 aktuális csatornán vasárnap.NewsOrigoHatalmas károkat okozott Szegeden a vihar: videóhttp://www.life.hu/news/20180729-hatalmas-karokat-okozott-szegeden-a-vihar.htmlÖsszetört sírkövek, elmozdult síremlékek, kicsavarodott fák: Szegeden a vihar után ez a látvány fogadta a temetőbe látogatókat. Hatalmas károk keletkeztek. NewsOrigoGyárfás Tamás kifizette a 200 milliós óvadékothttp://www.life.hu/news/20180729-gyarfas-tamas-kifizette-a-200-millio-ovadekot.htmlGyárfás Tamás ismét teljesen szabad: 200 millió forintos óvadékot fizetett azért, hogy elhagyhassa Budapestet, és levegyék a nyomkövetőt a lábáról. NewsOrigoEz a lány a kukából eszik, és nem azért mert szegényhttp://www.life.hu/news/20180728-ez-a-lany-a-kukabol-eszik-es-nem-azert-mert-szegeny.htmlA 27 éves Sophie Bridgman elhivatott kukabúvár. Akkor kezdett szupermarketek kukáiban élelmiszer után kutakodni, amikor nagyon nehezen jött ki a pénzéből egyetemistaként. Azóta a kukázás életformájává vált, és olykor annyi kaját talál, hogy mmég jótékonykodásra is jut belőle.News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.