A Teréz körúti robbantó számítógépén a Belügyminisztériumnak címzett zsarolólevelet találtak, ám P. László húga szerint nem a testvére írta. 

A Teréz körúti robbantással vádolt P. László számítógépén találtak egy zsarolólevelet, melyet a Belügyminisztériumnak címzett: egymillió eurót követelt azért, hogy ne történjen újabb merénylet.
„A robbantás nem a célunk. A robbantás csak egy eszköz a célunk eléréséhez. Ebből a trágyából akár több tonnásat is össze lehet gyúrni. Több kockázatot, hogy mások ne sérüljenek, nem fogunk vállalni. Időzítőt fogunk használni. Reméljük, erre nem kerül sor. Mindössze egymillió eurót kérünk. Ha fizettek, ígérjük, hogy legalább 2022-ig visszavonulunk" – olvasható a levélben, amely a 24.hu birtokába jutott. Egy másik levélben, melyet el is küldtek a minisztériumnak pedig arról írnak, hogyan készítették a robbanószerkezetet. A levélíró többes számban fogalmaz és fenyegeti meg a Belügyminisztériumot azzal, ha nem fizetnek, akkor újabb robbantás lesz.

P. László nevetve hallgatja a vallomásokat.Fotó: Mudra László - Origo

P. László húga szerint nem testvére írta a levelet. "Tudom, hogy a testvérem nem küldhette el a levelet, mert az elküldés időpontjában Zala megyében, Karmacson tartózkodott és épp az apámmal vacsorázott. Az IP-cím, amiről a levél állítólag elment a belügynek, az a nagymamám wifijének az IP-címe, aki Taksonyban él. Szóval lehetetlen, hogy a bátyám 200 km-es távolságból elküldött volna egy emailt. (...) De azt sem értem, hogy miért nem készült éles kép az állítólagosan elküldött levélről, csak egy homályos, kivehetetlen valami. Ezen kívül a belügyhöz megérkező levelet sem mutatták be. Ráadásul, ez a levél magyartalanul van, és teli van fogalmazási hibákkal. Ez pedig nem a testvéremre utal, aki értelmes, tanult ember. És felteszem a kérdést, hogy miért csak fél évvel a letartóztatása után derült fény arra, hogy állítólag megtalálták a gépén az egész levelet" - mondta a lány.