Problémamentes terhesség esetén a világsztárok is szeretik az otthonszülést választani különböző okokból: kényelmesebb helyszín, melegebb környezetet, vagy épp a biztonság miatt. A hírességek, különösen a világsztárok ugyanis igyekeznek annyira titokban tartani szülésüket, amennyire csak lehet, ez pedig egy kórházban sokkal nehezebb. Habár még mindig sokkal többen vannak azok a nők, akik egészségügyi intézményben adnak életet gyermeküknek, íme, néhány sztár, akik inkább a saját otthonukat választották.

Alanis Morissette  

Alanis MorissetteForrás: AFP/Michael Kovac

Az énekesnő már akkor tudta, hogy ő nem az a kórházban szülős fajta, maikor még csak terhes volt Ever nevű fiával. Egyetlen lehetőség maradt tehát, hogy otthon adjon életet a gyermekének. Férje, Mario Treadway pedig végig mellette volt. „A tapasztalat meghaladta a fájdalmat. Ez természetfeletti élmény volt. Egy másik világban jártam." – mondta az énekesnő, hozzátette, csak arra koncentrál, hogy éppen egy új kis teremtmény lép ki belőle.

Alyson Hannigan  

Alyson HanniganForrás: AFP/2018 Getty Images/Alberto E. Rodriguez

Az Így jártam anyátokkal sztárja sem a kórházi ágyat választotta, amikor szülésre került a sor, inkább a sajátját, pontosabban egy kádat. „Nagyszerű élmény volt, egy szülőkádban történt. Egy pillanatig sem voltam boldogtalan azért, mert nem egy kórházban voltam sőt, nagyon hálás voltam, hogy az otthonomban történt" – mondta a szüléséről Alyson.

Gisele Bundchen  

Gisele BundchenForrás: Brazil Photo Press/BRAZIL PHOTO PRESS/Eduardo Martins

A szupermodell is az otthonszülés mellett döntött, a fiának és a lányának is így adott életet. A szülés élményéről is őszintén vallott. „Abban a pillanatban úgy éreztem, meg tudnám hódítani a világot" – mondta Giesele Bundchen. Hozzátette, erősnek hitte magát, és úgy érezte, szinte bármire képes, így aztán mindenféle komplikáció nélkül meg is szülte gyermekeit.

Pamela Anderson

Pamela AndersonForrás: Getty Images

A Baywatch sztárja két fiúnak adott életet, és mindkétszer az otthonában szülte meg gyermekeit. Pamela Anderson tejesen természetesen, mindenféle fájdalomcsillapítás nélkül hozta világra két csemetéjét. „Mindkét alkalommal otthon szültem, egy szülésznővel, vízben, minden nélkül" – számolt be élményéről a világsztár.

Mayim Bialik  

Mayim BialikForrás: AFP

 Az Agymenők sztárja a második fiának adott otthon életet, férje és első gyermeke társaságában. „Életem egyik legszebb, legmozgalmasabb és legmélyrehatóbb élménye volt" – mondta a színésznő, akinek gyermeke egyáltalán nem ijedt meg, hogy látja a kistesó születését, majdnem a köldökzsinórt is ő vágta el, ám egy kis vér megijesztette, így inkább az édesapjának adta át a feladatot.