Mindenki félti az otthonát, ám sajnos sokszor a riasztók sem fognak ki az ügyes betörőkön. A brit rendőrség most közzétette, melyek a tolvajok leggyakoribb trükkjei, melyekre érdemes figyelni a lakástulajdonosoknak. 

A brit rendőrség szerint a legtöbb ember elmegy azok mellett a jelzések mellett, amelyek valójában nem véletlenül kerülnek a házunk vagy lakásunk közelébe, hanem tolvajok hagyják ott őket. Ezekkel jelölik meg például, hogy van-e kutya a házban, hol található a riasztó berendezés vagy egyszerűen csak azt, hogy oda érdemes betörni. 

Sokáig figyelhetika házakat a betörőkForrás: Thinkstock

A The Sun cikke szerint például piros krétával jelzik azt, ha nagyobb kutya található a házban, így ha valaki a járdán vagy kerítésen ilyen jelzést talál, feltétlenül jelezze a rendőrségnek.

Arra is felhívták a figyelmet, hogy a kulcslyukra ragasztott cellux is arra enged következtetni, hogy célpontá váltunk, hiszen ha az ember be akar menni a lakásába, le kell vennie a ragasztót. Ha viszont nyaral, a cellux másnap is ott lesz, így a betörő tudja, hogy nem zavarják majd meg munka közben a hazatérő lakók. 

A szemeteskukára ragasztott matrica is egyértelmű jel lehet, de az is, ha az autónk szélvédőjén vagy ablaktörlőjén ruhadarabot találunk.