A rendőrség több személyt is kihallgatott a két egykori sportoló, Petőváry Zsolt és Kósz Zoltán állítólagos erőszakának ügyében. 

Petőváry Zsolt és Kósz Zoltán a két egykori vízilabdás, akiket nemi erőszakkal vádol egy 13 éves kislány, a vádakat mindketten tagadják. Az ügy még azelőtt nyilvánosságra került, hogy a rendőrség nyomozást indított volna, a fejleményekről pedig keveset tudni. A gyermeket állítólag pszichológus és nőgyógyász is megvizsgálta, ám ennek az eredményéről sincsenek információk. A Bors szerint azonban valami mégis történt, ugyanis arról értesültek, hogy a hatóság több embert is kihallgatott tanúként az ügyben.

Kósz Zoltán és Petőváry ZsoltForrás: MTI/Földi Imre

Köztük Kósz Zoltán volt feleségét, akit a két sportoló által üzemeltetett klubról kérdeztek, hiszen ő is alkalmazott. Egy másik tanú pedig a kislány csapattársa. Neki olyan kérdésekre kellett válaszolni, hogy mennyire volt közeli viszonyban a lánnyal, beszélt-e neki az edzéseken, mérkőzéseken arról, hogy a két férfi molesztálta, és ha valóban megtették azt, amivel vádolják őket, módszereik megegyezhetnek-e a levélben leírtakkal. Azt nem tudni, hogy mit válaszolt ezekre a kérdésekre a gyermek.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztályán csak annyit közöltek, folyik a felderítés, kiskorú sérelmére elkövetett szexuális erőszak gyanúja miatt nyomoznak, de a folyamatban lévő eljárásról bővebb tájékoztatást nem adnak.