Kutatók szerint egyes gének képesek újraéledni a halál után

Forrás: Thinkstock -
halál utáni élet halál gének hulla DNS
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nincs is olyan ember, akit ne izgatna a kérdés: vajon létezik élet a halál után? A Washingtoni Egyetem kutatói most elkezdtek ez ügyben vizsgálódni.

A szakemberek halott állatok testével kísérletezgettek, és arra a döbbenetes felismerésre jutottak, hogy több ezer gén képes a halál után két nappal újraéledni. Ez azért is érdekes, mert korábban még úgy vélték, a gének aktivitása megszűnik.

A mostani eredményeket azzal magyarázzák, hogy a halál után a DNS szerkezete tulajdonképpen fellazul, így lehetőség van a gének aktivitására.

Mindezek nagyon fontos adatok, amelyeket felhasználhatnak később a szervátültetések során és további kutatások után esetleg eljuthatnak a szakemberek oda, hogy képesek legyenek a testet újraindítani a halál után is – számolt be róla aMirror.

Lehet élet a halál után? Forrás: Thinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.