Zámbó Jimmy fiai az X-Faktor miatt kaptak össze

Forrás: Facebook / Zámbó Krisztián -
X-Faktor Zámbó Jimmy dal Sztárban sztár jogutód Zámbó Krisztián
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem énekelhette el a Ricky and the Drunken Sailors az X-Faktorban Zámbó Jimmy egyik dalát a család engedélye híján. Pintér Tibor a Sztárban sztár című műsorban igen. Az elhunyt énekes két fia, Krisztián és Adrián a Facebookon kapott össze a téma kapcsán. 

Ahogy mi is beszámoltunk róla: a Ricky and the Drunken Sailors együttes nem adhatta elő az X-Faktorban Zámbó Jimmy egyik dalát a család engedélyének hiányában. Zámbó Krisztián ezzel kapcsolatosan a Facebook-oldalán tett közzé egy videót, amelyben elmondta a véleményét az esetről.

A videó alá kommentelt a szintén jogutód testvér, Adrián is, így a két fivér vitáját a rajongók is nyomon követhették.

"Volt ez a vita, hogy az X-Faktorban van ez az új fiúcsapat, akik elénekelték volna – én már hallottam – édesapámhoz méltó módon a Még nem veszíthetek című dalt. És nagyon profi módon adták volna elő, amire nem adtak engedélyt. Én igen, mint jogutód, én engedélyt adtam rá, de volt egy másik jogutód, aki nem. És ugye, van még egy pár szerző és a kiadó, akik nem engedték ezt, hogy lejátszák ezt a dolgot. Nem véletlenül nem kampányolok ezellen, mert szerintem ez egy nagyon megtisztelő és profi történet, hogy egy ilyen fiatal csapat ilyen stílusban megcsinálták édesapám egyik legsikeresebb dalát" - mondta a videóban Zámbó Krisztián.

A videóhoz a testvére a következőt kommentelte: "A sztárban sztárhoz nem kell engedélyt kérni!
Azért nem, mert az engedélykérés az olyan esetekben kötelező, amikor az adott dalt más hangszerelésben adják elő, vagyis feldolgozzák. Így énekelhetik mindenféle engedély, és jogi következmény nélkül (sajnos) gyakorlatilag bárki dalát a Sztárban sztárban, és ezért nem az X faktorban. Legalábbis újonnan ez derült ki."

"Hidd el, én tudom, milyen jogok és engedélyek szükségesek, mivel én is jog utód vagyok, mint ahogy te is, csak helyetted az anyukád dönt, de helyettem nem." - válaszolta Zámbó Krisztián. Majd Adrián arra kérte testvérét, hívja fel édesanyját, ha további részletek érdeklik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.