A Médiatanács figyeli a ValóVilág 9-et: a szexualitást, a trágárságot és az alkoholfogyasztást számolják

Forrás: RTL II -
ValóVilág 9 alkohol szexualitás Médiatanács
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Médiatanács idén is figyeli a ValóVilág adásait, és számolják az aggasztó tartalmakat, vagyis a szexualitást, a dohányzást, a trágárságot és az alkoholfogyasztást. És bizony van mit figyelni, ugyanis mindegyikből rengeteg van, de természetesen a trágárság tartja a csúcsot: az egyik adásban 45 perc alatt 91-szer hangzott el csúnya szó.

A Médiatanács árgus szemekkel figyeli a ValóVilág powered by Big Brother adásait, és a kísérőműsort is, vagyis a BeleValóVilágot.

Az aggályos tartalmakat figyelik, vagyis a szexualitást, szexuális kontextusban megjelenő meztelenséget, a trágár kifejezéseket, a dohányzást és az alkoholfogyasztást.

Az elemzésben a káros tartalmakat jelenetenként számolják, a trágár kifejezéseket viszont elhangzásonként. A szexualitás regisztrációja során a nemiségre vonatkozó szóbeli utalások is megjelennek a számokban.

Sok a szex és a trágárság a villában Forrás: RTL II

Az alkoholfogyasztás során viszont különbséget tesznek a direkt és az indirekt formában – vagyis nem mindegy, hogy isznak, vagy ittas élményeikről mesélnek a villában.

Az összes káros tartalom közül a rekordot a trágárság tartja, ezekből naponta átlagosan több tucat esetet regisztrál a hatóság.

A háromhetes periódus alatt a legtöbb ilyen megjelenést a november 23-ai, reklámok nélkül hozzávetőleg 45 perces összefoglalóban mérte az NMHH:

összesen kilencvenegyszer trágárkodtak, vagyis átlagban percenként kétszer!

A szex és az erotika is gyakori problémás tartalomnak tekinthető: két adásban kimagasló esetszámban jelentkezett, több mint negyven alkalmat jegyzett le a hatóság. A villalakók továbbra sem szégyenlősek, a november 10-ei kísérőműsorban tizenötször mutattak a szerkesztők meztelen szereplőket – írja a honlapján az NMHH.

Támadják a siketek Weisz Fannit azért, mert beszélni tanulhttp://www.life.hu/sztarok/20181130-tamadjak-a-siketek-weisz-fannit-azert-mert-beszelni-tanul.htmlTámadják a siketek Weisz Fannit, aki egy implantátumnak köszönhetően valamilyen szinten képes elsajátítani a beszédet. TV + SztárokOrigoCaramel felesége, Szilvi erős embernek tartja magáthttp://www.life.hu/sztarok/20181130-caramel-felesege-szilvi-eros-embernek-tartja-magat.htmlKislányuk betegsége nagyon megviselhette Caramelt és feleségét, ennek ellenére Szilvi úgy érzi, nincs olyan élethelyzet, amiben összeroppanna. TV + SztárokOrigoHódi Pamela kiakadt Berki Krisztián feleségére, Mazsirahttp://www.life.hu/sztarok/20181130-hodi-pamela-kiakadt-berki-krisztian-felesegere-mazsira.htmlHódi Pamela kiakadt: megunta, hogy Berki Krisztián felesége, Mazsi teleposztolja közösségi oldalát lánya, Natika képeivel. TV + Sztárok--Liptai Claudia kimaradt a Playboy különszámából: nemet mondotthttp://www.life.hu/sztarok/20181130-liptai-claudia-kimaradt-a-playboy-kulonszamabol-nemet-mondott.htmlSok hazai szépség helyet kapott a Playboy különszámában, de Liptai Claudia nem. Kiderült, miért nem került bele a különleges kiadványbba. TV + SztárokOrigoZalatnay Sarolta exférje, Márton Csaba ismét a nyilvánosság elé állt: ez történt velehttp://www.life.hu/sztarok/20181129-zalatnay-sarolta-exferje-ismet-a-nyilvanossag-ele-allt-ez-tortent-vele.htmlMárton Csaba tiszta lappal akarja indítani az új életét, bár nem éppen jófiúként vonult be a köztudatba. Sok mindennel vádolták, de ő állítja, csak rosszkor volt rossz helyen. TV + Sztárok-- Nem ment el a Csak show és más semmi próbájára Schobert Norbihttp://www.life.hu/sztarok/20181130--nem-ment-el-a-csak-show-es-mas-semmi-probajara-schobert-norbert.htmlA Köllő Babett-tel való közös próba helyett pihenéssel töltötte a csütörtöki napot Schobert Norbi, akit betegség döntött le a lábáról, így az is kérdésessé vált, hogy vajon meg tud-e jelenni a pénteki élő műsorban. TV + SztárokOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.