A Médiatanács idén is figyeli a ValóVilág adásait, és számolják az aggasztó tartalmakat, vagyis a szexualitást, a dohányzást, a trágárságot és az alkoholfogyasztást. És bizony van mit figyelni, ugyanis mindegyikből rengeteg van, de természetesen a trágárság tartja a csúcsot: az egyik adásban 45 perc alatt 91-szer hangzott el csúnya szó.

A Médiatanács árgus szemekkel figyeli a ValóVilág powered by Big Brother adásait, és a kísérőműsort is, vagyis a BeleValóVilágot. Az aggályos tartalmakat figyelik, vagyis a szexualitást, szexuális kontextusban megjelenő meztelenséget, a trágár kifejezéseket, a dohányzást és az alkoholfogyasztást.  Az elemzésben a káros tartalmakat jelenetenként számolják, a trágár kifejezéseket viszont elhangzásonként. A szexualitás regisztrációja során a nemiségre vonatkozó szóbeli utalások is megjelennek a számokban.

Sok a szex és a trágárság a villábanForrás: RTL II

Az alkoholfogyasztás során viszont különbséget tesznek a direkt és az indirekt formában – vagyis nem mindegy, hogy isznak, vagy ittas élményeikről mesélnek a villában. Az összes káros tartalom közül a rekordot a trágárság tartja, ezekből naponta átlagosan több tucat esetet regisztrál a hatóság.  A háromhetes periódus alatt a legtöbb ilyen megjelenést a november 23-ai, reklámok nélkül hozzávetőleg 45 perces összefoglalóban mérte az NMHH:  összesen kilencvenegyszer trágárkodtak, vagyis átlagban percenként kétszer!  A szex és az erotika is gyakori problémás tartalomnak tekinthető: két adásban kimagasló esetszámban jelentkezett, több mint negyven alkalmat jegyzett le a hatóság. A villalakók továbbra sem szégyenlősek, a november 10-ei kísérőműsorban tizenötször mutattak a szerkesztők meztelen szereplőket – írja a honlapján az NMHH.