Sebestyén Balázs szavai sok vadászt felháborítottak, most az ismert pécsi ügyvéd, dr. Visegrády Zoltán mint sportvadász és mint az Országos Magyar Vadászkamara Etikai Bizottságának tagja írt nyílt levelet.

Sebestyén Balázs vadászokat gyalázó kijelentései nagyon nagy vihart kavartak. Hazánk híres vadászai is kikérték maguknak a műsorvezető szavait, de az Országos Magyar Vadászati Védegylet főmunkatársa is megszólalt. A vitába beszállt Tibi atya is, és most az Országos Magyar Vadászkamara Etikai Bizottságának tagja vette védelmébe a vadászokat nyílt levélben.

Sebestyén Balázs nagy lavinát indított elFotó: Adrián Zoltán - Origo

"Tisztelt Vadász, és vadászokat nem szerető barátaim!
Mint az Országos Magyar Vadászkamara Etikai Bizottságának tagja, és mint sportvadász, a napokban a médiában megjelent a vadászokat méltatlanul lejárató kampány kapcsán szeretnék pár gondolatot, nyílt levelet megosztani veletek. 
A műsorvezető általánosítva, a vadászok nagy többségét ittasan vadászó alkoholista, gyáva jelzőkkel illette. Nyilvánvaló, hogy fogalma sincsen a vadászatról, a vadászokról, a saját maga által vezetett műsora szintjén hall és olvas ezt-azt, amiből levon egy következtetést és általánosít mindenkire.

Nem védekezni akarok a méltatlan és alaptalan támadásokkal szemben, mert arra nem szorulunk rá, azonban felelősségünk és feladatunk nekünk, vadászoknak, abban áll, hogy a társadalom minden rétegéhez, legfőképpen a gyerekekhez eljussunk  és meg tudjuk velük ismertetni a vadászatot, annak hagyományait, szépségeit, aminek semmi köze sincs ahhoz, amit a műsorvezető közölt, és jelenleg is közvetít a nyilvánosság felé. 

Az Országos Magyar Vadászkamara az „Ismerd meg a Vadászokat" programja keretén belül 2019. évtől a 2021. évi hazánkban megrendezendő Vadászati Világkiállítás elő-programjaként iskolákat járva fogja a gyerekeket megismertetni a vadászattal, a legkisebbektől a legnagyobbakig. 
A műsorvezető hallgatottsága nagyon nagy, és a meggondolatlan hallgatottságvadász kijelentései miatt sajnos óriási károkat okoz nekünk. A munkánkat így nem is a nulláról, hanem a mínusz egyről kell kezdenünk, de hiszek benne, hogy sikerül eljutnunk oda, hogy a vadászat és a vadász szó hallatán az emberekben ne egy erdőt soha nem látott ember szavai jussanak eszükbe, hanem az igaz Magyar Vadászok, akiket ha bárhol meglátunk a zöld ruhájuk kapcsán az jut eszünkbe mint régen, gyermekkoromban. A tisztaság, és a tisztesség. Ez csak is a mi felelősségünk, a Vadászoké, senki másé" - idézi a Pécsiújság dr. Visegrády Zoltán levelét.