Az igazán nagyszabású filmek és sorozatok nemcsak szórakoztatnak, de nagyon sok pénzzel gazdagítják a bennük szereplő színészeket. Talán el sem tudjuk képzelni, a legnagyobb szerepeik hány nullát írtak a sztárok bankszámláján lévő összeg végére. A férfi színészek között a legsikeresebb Jerry Seinfeld, aki producerként és íróként is dolgozott a legjobban jövedelmező sorozatában.

Jerry Seinfeld — 860 millió dollár

Jerry SeinfeldForrás: AFP/2017 Getty Images/Jamie Mccarthy

Érdekes, hogy a legsikeresebb színészek között az első helyen egy olyan férfi áll, akit főként inkább Amerikában ismernek, bár félig magyar származású. Jerry Seinfeld humoristaként kezdte a karrierjét, de később színészként is letette a névjegyét. A legjövedelmezőbb szerepeinek egyike a Seinfeld című szitkom volt. Az alkotásban nemcsak színészként, de íróként és producerként is dolgozott.

Sáhruh Khán — 550 millió dollár

Forrás: AFP

Magyarországon szintén nem annyira ismert színész, pedig ő az indiai filmipar egyik legkiemelkedőbb alakja. Bollywood királyaként is emlegetik a férfit, aki színészként, producerként és televíziós műsorvezetőként is nagyon sikeres. A legjövedelmezőbb filmjei: Aki bátor, azé a menyasszony, Chennai Express, The Heart Is Crazy.

Tom Cruise — 480 millió dollár

Tom CruiseForrás: Steven Ferdman/REX/Shutterstock/Copyright (c) 2017 Shutterstock. No use without permission./Steven Ferdman/Rex/Shutterstock

A színészt senkinek nem kell bemutatni, hiszen filmjeit és magánéletének alakulását is követte a világsajtó. Rengeteg kultikus szerepet játszott el, amelyek megalapozták hatalmas vagyonát. Olyan filmekben szerepelt, mint az Interjú a vámpírral, a Vanília égbolt, Az utolsó szamuráj. Ezek voltak egyben a legjövedelmezőbb filmjei is, és persze a Mission: Impossible.

Tom Hanks — 470 millió dollár

Tom HanksForrás: Getty Images

Tom Hanks elképesztő sikerét és hírnevét csak a tehetségének köszönheti, az ő magánélete ugyanis nem volt tele botrányokkal. Karrierje hamar felfelé ívelt, nem kellett sokáig szenvednie azért, hogy ma már ikonikussá vált filmek főszerepét kapja meg. A legjövedelmezőbb mozijai között található természetesen a Forrest Gump, a Philadelphia – Az érinthetetlen valamint a Ryan közlegény megmentése.


Johnny Depp — 440 millió dollár

Johnny DeppForrás: WireImage/2016 Karwai Tang/Karwai Tang

A színész szinte már a kezdetektől csak olyan filmekben szerepelt, amelyek sikerre voltak ítélve. Elsőként a Rémálom az Elm utcában című, azóta már klasszikussá vált horrorban tűnt fel, de igazán az Ollókezű Edward indította be a filmes karrierjét. A legjövedelmezőbb szerepei között természetesen ott van A Karib-tenger kalózai, a Charlie és a csokigyár, de az Alice Csodaországban is.