Amikor lányuk betegsége kiderült, felfüggesztette Instagram-profilját Caramel felesége, Szilágyi Szilvia. Most elárulta, hogy mi volt a valódi ok. 

A közösségi médiában is felvállalta Caramel és felesége, Szilágyi Szilvia, hogy lányuknál, Szofinál akut limfoid leukémiát állapítottak meg az orvosok. Röviddel ezután Szilvia felfüggesztette Instagram-profilját. Nemrégiben azonban újra visszatért. 

A Bors cikke szerint a napokban Instagram-oldalán elmondta, miért döntött úgy, hogy eltűnik a nyilvánosság elől. „...egy nő azzal fenyegetett, hogy feljelent az európai gyerekjogokért felelős hivatalnál, amikor posztoltam Szofiról a betegsége után. Akkor nagyon érzékeny voltam, és úgy éreztem, nem szívhatja el a maradék jó érzést belőlem az ilyenfajta hozzászólások olvasása, így felfüggesztettem az oldalt” – írta bejegyzésében. 

Szilágyi Szilviát megfenyegettékFotó: Polyak Attila - Origo

A lap megkérdezte Péterfalvi Attilát, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnökét ezzel kapcsolatban. Elmondta, hogy ilyenkor több tényezőt figyelembe vesznek, például, hogy az illető gyermek betöltötte-e a 16. életévét. „A 16. életév alattiak esetében a polgári törvénykönyv cselekvőképességre vonatkozó szabályai az irányadók, vagyis 14 éves korig a törvényes képviselő nyilatkozik a gyereke helyett, 14–16 év között a törvényes képviselőnek jóvá kell hagynia a gyerek nyilatkozatát. Fontos megnézni, mi a célja egy ilyen bejegyzésnek egy betegséggel kapcsolatban: például másokat meg tud-e védeni, esetleg megelőzni a bajt, ha ezeket az információkat közzéteszi” – fejtette ki az elnök. Ilyen esetben a a Strasbourgi Emberjogi Bírósághoz fordulhat az, aki felvállalja a gyermek képviseletét. Mint mondta: ilyen esetben csak rendkívüli indokkal indul vizsgálat.