Tiltólistára kerülnek az érzelmileg sokkoló videók a YouTube-on

Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Sophia Kembowski -
YouTube tiltás videó sokkoló tartalom
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Több alkalommal végződtek sérüléssel vagy halállal az interneten indított videós kihívások. Ezért a YouTube-nál úgy döntöttek, hogy ezentúl letiltják az érzelmileg sokkoló, viccesnek szánt veszélyes tartalmakat.

Többé nincs helye a YouTube internetes videómegosztón a sokkoló vagy viccesnek szánt veszélyes videóknak. A Google tulajdonában álló oldalnál úgy döntöttek, hogy ezeket ezentúl letiltják - írja a Blikk a BBC News nyomán.

A YouTube letiltja a veszélyes videókat Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Sophia Kembowski

Néhány durva videónak több millió nézője volt már, sőt olyan is előfordult, hogy netes videós kihívásoknál valaki megsérült vagy meg is halt. Ám sok esetben nehéz eldönteni, hogy mi számít durvának.

A cikk szerint annak a nőnek az esete is eredményezte a YouTube rendszerének szigorítását, aki lelőtte a barátját, aki egy könyvet tartott maga elé. Ezt pedig az interneten is közvetítették. Nem sikerült felfognia a lövést, így belehalt a sérülésébe. A nőt tavaly májusban ítélték el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.